17 Eylül 2021 08:32

Ticaret Bakanı Mehmet Muş’tan fahiş fiyat açıklaması: Denetimleri artırdık

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, fahiş fiyatlar ile ilgili açıklamasında "Denetimleri artırdık, amaç kurallı ticaret. Yaptırımları çok ağır olacak" dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, market ve hallerdeki fahiş fiyatlar ile ilgili "Denetimleri artırdık, amaç kurallı ticaret. Yaptırımları çok ağır olacak" diye konuştu. Meselenin fiyat artışlarından ziyade kayıt sisteminin geliştirilmesi olduğunu savunan Muş, "Kafa yoruyoruz, değer zincirini kayıt almak istiyoruz" dedi.

Otomotiv sektöründe artan şikâyetler ile ilgili de teftiş kurulunun harekete geçtiğini söyleyen Muş, bu konuda vatandaşların ÖTV indiriminden sonra şikâyetleri olduğunu, ÖTV indirimi sonrası bayilerde yaşanan araç sıkıntısı yaşandığını belirterek "Kural dışılık varsa kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Çok ağır yaptırımlar olacak" ifadelerini kullandı. Muş "Şu an çalışmalar devam ediyor, kuralları aşanlar varsa gereken cezayı alırlar. Burası tanımlı ve kurallı bir alan. O açıdan eğer usulsüzlük varsa gereği yapılır. Organize fiyat artışını tetikleyen ne varsa gereken yapılır. Eğer araçlar stokta tutuluyorsa, anlaşıp galericilere veriliyorsa ve vatandaş bunlardan dolayı araç bulamıyorsa tespiti halinde çok ağır yaptırımları olacak." dedi. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ Rektörlüğü için Dekanlık atamasında seçimin hiçbir anlamı yokmuş!

SONRAKİ HABER

Prof. Dr. Balık: Yeni varyantlar çıksa bile aşılılar, aşısızlara göre daha avantajlı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa