17 Eylül 2021 14:13

Erdoğan: Akkuyu Nükleer Santrali 1. ünitesi 2023'ün mayıs ayında tamamlanacak

Erdoğan, Akkuyu Nükleer Santrali 1. ünitesinin 2023'ün Mayıs ayında tamamlanacağını açıkladı.

Tayyip Erdoğan | Fotoğraf: Eren Bozkurt / AA

Paylaş

Mersin'de toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, "2023 bir dönüm noktası olacak, 'büyük ve güçlü Türkiye' içi boş bir siyasi slogan değildir" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akkuyu Nükleer Santrali 1. ünitesinin 2023'ün Mayıs ayında tamamlanacağını açıkladı.

Erdoğan, "Mühendislerimizin ve işçilerimizin gayretleriyle santral inşaatının hızla yükseldiğine şahit oldum. 10 bini Türk, 3 bini Rus olmak üzere toplam 13 bin mühendisin çalıştığı böyle bir eserin inşallah 1. ünitesi 2023'ün mayısında bitecek. Kendi alanında en son ve en güvenli teknolojiyle inşa edilen Türkiye'nin ilk nükleer santralinin bu ünitesini inşallah 2023 mayısına yetiştireceğiz" dedi.

Erdoğan Akkuyu'yu 2023 hedeflerinin önemli sembollerinden biri olarak gördüklerini söyledi.

"Dünyada 32 ülkede 443 nükleer santral halen faaliyette, 19 ülkede 51 nükleer santral inşa safhasında iken Türkiye'yi bu imkandan mahrum bırakmak isteyenlerin derdi başkadır" diyen Erdoğan, "İklim değişikliği tartışmalarının giderek arttığı bir dönemde, bizim gibi ülkeler için halen en önemli enerji kaynağı alternatifi nükleer santrallerdir" savunusunda bulundu.

ERDOĞAN NÜKLEERDE ISRARCI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amacımız ülkemizi en kısa sürede 2'nci, 3'üncü nükleer santrallerine kavuşturacak adımları da atmaktır" ifadesini kullandı.

Erdoğan, Akkuyu Nükleer Güç Santralinde 4 ünite yapılacağını söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Atlantik’te AUKUS çatlağı

SONRAKİ HABER

"Eczacıların sorunları demokratik ve mücadeleci tutumla aşılabilir"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa