18 Eylül 2021 12:30
/
Güncelleme: 15:31

2 bin 511 engelli öğretmen atamaların yapılması istedi

Ataması Yapılmayan Engelli Öğretmenler Grubu, Cumhurbaşkanı ve Milli Eğitim Bakanlığına seslenerek, 2 bin 511 engelli öğretmenin atamalarının bir an önce yapılmasını istedi. 

Yazılı açıklama yapan Ataması Yapılmayan Engelli Öğretmenler Grubu, “Bizler pandemi nedeni ile sınavı üç kez ertelenerek 2020 EKPSS sınavına girmiş atama bekleyen 2 bin 511 engelli öğretmeniz. 2018 EKPSS ile toplam dört adet engelli öğretmen ataması yapılmışken, 2020 EKPSS’ye giren engelli öğretmenler bir tek atama ile mağdur olmuş durumdayız. Sınavımız geç yapıldığı için bir atama dönemini kaçırdık. Sonrasında şubatta sadece 500 kontenjan verilerek mağduriyetimiz telafi edilmedi” dedi. 

“ENGELLİ ÖĞRETMENLER OLARAK ATANMAK İSTİYORUZ”

Ağustos ayında MEB’in “atama olacak” sözü verdiğini ancak hâlâ atamaların yapılmadığı hatırlatılan açıklamada, “Yeni atanan MEB yetkililerinin Eylül ayı içinde engelli öğretmeni öğrencileri ile buluşturacağını ve bin bir zorlukla okulu bitirmiş biz engelli öğretmenleri hayalleri ile kavuşturacağını umut ediyoruz. Diğer öğretmenlere yıl içinde toplam 35 bin kadro veren sayın cumhurbaşkanımızın bizim sayımız olan yaklaşık 2 bin 511 engelli öğretmeni de görüp atayacağını umut ediyoruz. Eylül ayında tüm engelli öğretmenler olarak atanmak istiyoruz” ifadelerine yer verildi. (İzmir/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İşçiye, düşman hukuku

İşçiye, düşman hukuku

Patronların yüzde 30 zam dayatmasına karşı yayılan grevleri engellemek için adeta düşman hukuku uygulanıyor: Besleme basın devreye sokuldu, valilik eylemleri yasakladı, e-devletten sendika üyeliği engellendi, işçilerin önüne polis-jandarma barikatı çekildi, gözaltılarla gözdağı verildi… Hiçbirinden sonuç alınamayınca ‘suç icadı’yla BİRTEK-SEN Başkanı Mehmet Türkmen tutuklandı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
16 Şubat 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et