19 Eylül 2021 05:32

Muğla Üniversite Hastanesinin personel eksikliği Meclis gündemine taşındı

CHP Milletvekili Süleyman Girgin, "Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesinin personel eksikliği sağlık emekçilerini ve vatandaşı mağdur ediyor" diyerek konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Fotoğraf: Süleyman Girgin basın danışmanı

Reklam

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, her gün binlerce kişinin girip çıktığı Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesinin hekim, hemşire ve personel eksikliğini Meclis gündemine taşıdı.

Girgin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya "Hem Üniversite Hastanesinin hem de diğer ilçe hastanelerinin personel ihtiyacının karşılanması için bir çalışmanız var mı" sorusunu yöneltti.

HEMŞİRE YOK, TEKNİK ELEMAN YOK, PERSONEL YOK…

Girgin, hastaların 2 aydan önce randevu alamadıklarını, personel yetersizliği nedeniyle boş servislerin açılamadığını, 19 ameliyat masasının 7'sinde ancak ameliyat yapılabildiğini, personel ve doktor yetersizliği nedeniyle iş yükü artan çalışanların motivasyonlarının bozulduğunu söyledi.

“Hemşire eksik, personel eksik, doktor eksik, yatak yok. Sonuç: İş yükü artan personel ve mağdur olan vatandaş” diyen Girgin, Sağlık Bakanlığının acilen çözüm üretmesini istedi.

Girgin, Muğla'daki hastanelerin personel dağılım cetvelinin yaz nüfusuna göre planlanması gerektiğini söyledi.

Tecrübeli hemşire ve teknisyenlerin, kalifiye personelin Menteşe Hastanesine alındığını anımsatan Girgin, "Bu durumda zaten kendine yetmeyen Eğitim ve Araştırma Hastanesi daha da zor duruma düşmüştür" dedi.

YANIT BEKLEYEN SORULAR

Girgin Bakan Fahrettin Koca’ya şu soruları sordu:

  • Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesinin personel, hemşire ve doktor eksiğinin giderilmesi ve yatak kapasitesinin artırılması için bir çalışmanız var mıdır?
  • Muğla’da 13 ilçenin 12'sinde hastane mevcut ve hastanelerimizin tamamına yakınında hekim başta olmak üzere personel yetersizliği had safhadadır. Bu durum, mevcut çalışanların iş yükünü sürekli artırmakta, tükenmişliğe yol açmaktadır. Bahsettiğimiz sorunların adil, eşitlik ilkelerine uygun, iyi bir planlama yapılarak ihtiyaçların acilen giderilmesi için acil eylem planınız var mıdır?

(HABER MERKEZİ)

 

Reklam