20 Eylül 2021 08:12

Mezopotamya Ajansı 4’üncü yaşını kutluyor

Kürtçe ve Türkçe yayın yapan Mezopotamya Ajansı, 4’üncü yılını geride bıraktı. Aralarında siyasetçi, yazar, akademisyen ve gazetecilerin olduğu çok sayıda isim ajansın yıl dönümünü kutladı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Mezopotamya Ajansı, 4’üncü yılını geride bıraktı. Kürtçe ve Türkçe yayın yapan ajansın 4’üncü yıl dönümü nedeniyle aralarında siyasetçi, yazar, akademisyen ve gazetecilerin olduğu çok sayıda isim ajansın yıl dönümünü kutladı. 

Soysal medyada #mezopotamyaajansı4yaşında, #ajansamezopotamya4salîye etiketiyle paylaşımlar yapıldı. Urfa’da adalet arayan Emine Şenyaşar, “6 aydır bu adliyenin önünde Mezopotamya Ajansı da bizimle adalet nöbetinde” derken, annesiyle birlikte adalet nöbetini sürdüren Ferit Şenyaşar, “ İyi ki Mezopotamya Ajansı var” mesajını verdi. 

Evrensel Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat ise ajan için kaleme aldığı yazısında “Apê Musa’nın torunlarının, halının altını süpürülmek istenen bir sürü meseleyi görünür kılmak konusundaki cesaretini ve ısrarını selamlıyorum” dedi. Gazete Duvar Genel Yayın Yönetmeni Ali Duran Topuz, ajans için yazdığı yazıda, “Mezopotamya Ajansı, daha iyi gazetecilik için mücadele veren ve o geleneğin tamamen dışında konumlanan yerler için de son derece önemli” dedi.  Enerji ve İklim Uzmanı Önder Algedik’te mesajında, “Mezopotamya Ajansı, ülkede kısıtlı kaynaklarla özveriyle çalışan, halkı haberle buluşturan önemli adreslerden biri” ifadelerini kullandı. TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut ise “Mezopotamya Ajansının sesimiz olmasına, meslektaşlarımız ve sağlık çalışanlarının sorunlarıyla ilgilenmesine teşekkür borçluyuz” dedi. 

"ÖTEKİLERİN SESİ OLDU"

İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin de, ajans için yazdığı yazısında, “ MA 'Ötekilerin' sesi oldu. Resmi ideolojinin kodlarını temel almayan, ezilenden yana olan haber anlayışıyla farkını ortaya koyan bir ajans oldu” ifadelerini kullandı. Yazar Ayşe Düzkan da ajans için, “Siz olmasaydınız bilmeyecektik.  Mezopotamya Ajansı, halkın haber alma hakkını, her türden baskıya rağmen 4 yıldır yerine getiriyor” diye yazdı. HDP Eş Genel Başkanı  Pervin Buldan ise “Özgür basın geleneğini inatla kararlılıkla her türlü bedeli ödemesine rağmen sürdüren Mezopotamya Ajansı’nın barışa, demokrasiye ve özgürlüklere katkısı büyüktür. 4'üncü yaşında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.  HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da, mesajında “Özgür basının temsilcisi 4 yaşında! İyi ki özgür basının temsilcisi Mezopotamya Ajansı var” dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Leyla Güven'in elbisesi, renkleri bahane edilerek cezaevine alınmadı

SONRAKİ HABER

Akademide tacize yer yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa