20 Eylül 2021 08:51

Öğretmenlerin yüzde 17'si ikinci doz aşısını olmadı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmenlerde Kovid-19'a karşı iki doz aşı oranının yüzde 83 olduğunu aktardı. Aşı olmayıp antikor üreten öğretmen oranının ise yüzde 5 olduğunu bildirdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in açıklamalarına göre öğretmenlerin yüzde 17'si Kovid-19'a karşı ikinci doz aşısını olmadı.

Bakan Özer, öğretmenlerde bir doz aşı oranının yüzde 92, iki doz aşı oranının ise yüzde 83 olduğunu aktardı. Özer, aşı olmayıp antikor üreten öğretmen oranının yüzde 5 olduğunu bildirdi.

İSTANBUL'DA 15-18 YAŞ ARASINDAKİ HER 2 GENÇTEN 1'İ AŞISIZ

Öte yandan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da İstanbul’da 102 bin derslikte 155 bin öğretmenin ders başı yaptığını söyledi.

İstanbul’daki son aşılanma oranlarına ilişkin bilgi veren Yerlikaya, bir doz aşı olma ortalamasının yüzde 82,9 olduğunu belirtti. Yerlikaya'nın açıklamasına göre İstanbul'da 15-18 yaş arasındaki her iki gençten birisi aşısız.

Yerlikaya, “15-18 yaş arasındaki her iki gençten biri aşılanmış. Tebrik ediyoruz. 12-15 yaş arası gençlerimiz de 60 bine ulaşmışlar. Görünen şu ki gençlerimiz eğitim öğretim hayatından geri kalmamak, sınıflarındaki o özlemleri bir daha inkıtaya uğratmamak için aşıya inanıyor, aşı olmaktan geri kalmıyor. Biz istiyoruz ki bu oranların yukarı taşıyalım" dedi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

İTÜ öğrencilerinden Celal Şengör yorumu: Durumun normalleştirilmeye çalışılması vahim

SONRAKİ HABER

 Beyoğlu'ndaki tekstil atölyesinde çıkan yangında 9 kişi dumandan etkilendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa