21 Eylül 2021 10:20

Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinin kreş talebi sürüyor

Maltepe'ye bağlı Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinde halkın kreş talebi, İBB tarafından dere yatağındaki binayla karşılanmak istendi. Kararı itiraz ile geri çektiren yurttaşların kreş talebi sürüyor.

Fotoğraf: Gülsuyu Gülensu Mahalle Meclisi

Paylaş

İstanbul'un Maltepe ilçesine bağlı Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinde yaşayan yurttaşların, uygun ve sağlıklı alanlara kreşler açılması talebi sürüyor.

Gülsuyu Gülensu Mahalle Meclisi, yaklaşıl bir yıl önce İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) 800 imzalı bir dilekçeyle başvurarak kreş talebinde bulundu. İmar planları üzerinden kreşe uygun alanlar da belirlenip dilekçeye eklendi.

Ancak İBB, kreş için Maltepe Belediyesi tarafından yaklaşık 4 yıl önce dere yatağının hemen kanarına yapılan ve ruhsatı alınamadığı için atıl hale gelen bir binayı seçti.

"Dere yatağına yapılaşma yapılamaz, dere yatağı koruma mesafesi 20 metredir ve esnetilemez" sözlerini hatırlatan yurttaşlar, Beyaz Masa üzerinden karara itirazlarını iletti.

"Maltepe Belediyesinin dere yatağına bir yapı inşa etmesi, bu da yetmiyormuş gibi bu yapıyı kreş amacıyla İBB'ye kiraya vermiş olması akıllara zarar bir durumdur" diyen yurttaşlar, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kreş binasını gelip yerinde incelemesini sağladı. Ardından yetkililer tarafından telefonla aranan yurttaşlara kreş açılmayaca bilgisi verildi.

Gülsuyu Gülensu Mahalle Meclisi, yaptığı açıklamayla kreş taleplerinin sürdüğünü vurguladı. Açıklamada "Gülsuyu Gülensu gibi işçilerin emekçilerin yoğunlukta olduğu mahallelerde kreş her zaman ihtiyaçtır. Uygun ve sağlıklı alanlara kreş açılması talebimizi yineliyoruz. En hızlı şekilde çocuklarımızın eğitimi kesintiye uğramadan tekrar kreş açılmasını istiyoruz. Ayrıca Gülsuyu Gülensu iki mahalle olduğu için buraya bir kreş yeterli değildir. Mahallelerin ihtiyacını karşılayan ve ekonomik olarak uygun olan kreşler talebimizdir" denildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cihan Haber Ajansı ve Zaman gazetesi davası görüldü: 5 gazeteciye hapis cezası

SONRAKİ HABER

Hendek davası bilirkişi raporu: Kaçak üretim ve denetimsizlik faciayı getirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa