22 Eylül 2021 10:40

Saray'ın medya ödüllerini dağıtan dernek başkanı aynı zamanda AKP meclis üyesi

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen "6. Anadolu Medya Ödülleri" töreninin organizatörü Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan'ın, AKP'li Meclis Üyesi olduğu ortaya çıktı.

Fotoğraf: Mustafa Kamacı/AA

Paylaş

Saray'da düzenlenen ve hükümete yakın isimlere ödül verilen "6. Anadolu Medya Ödülleri” törenin organizatörü Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan'ın Ankara Büyükşehir Belediyesinin AKP'li Meclis Üyesi olduğu ortaya çıktı. Burhan'ın "Ödülleri belirlerken kendi dünya görüşümüz ve medeniyet anlayışımızı dikkate aldık. Emek kadar bu konular da önemli. Biz ezan, bayrak, cumhuriyet diyen bir sivil toplum kuruluşuyuz" açıklaması dikkat çekti.

Anadolu Yayıncılar Derneği’nin, "6. Anadolu Medya Ödülleri" töreni Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlendi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da bir çok isme ödül verdi. Ödülleri dağıtan derneğin Başkanı Sinan Burhan'ın, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde AKP'den Meclis Üyesi olduğu ortaya çıktı.

"TARAFSIZLIK İDDİAMIZ YOK"

Sözcü gazetesinden Ali Ekber Ertürk'e konuşan Burhan, Anadolu Yayıncılar Derneği olarak Yönetim Kurulu ile beraber ödül alacak isimleri belirlediklerini söyleyerek “Ödülleri belirlerken kendi dünya görüşümüz ve medeniyet anlayışımızı dikkate aldık. Emek kadar bu konular da önemli. Biz ezan, bayrak, cumhuriyet diyen bir sivil toplum kuruluşuyuz. Tarafsızlık iddiamız yok. Gazeteciler Cemiyeti ya da Basın Konseyi ödüllendirme yaparken başörtülüye ödül verdi mi?​” açıklaması yaptı.

Burhan, töreninin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte ABD'ye gitti ve "Sayın Cumhurbaşkanı'nın daveti üzerine ABD gezisine katılıyorum. Otel ve yemek masraflarını ben ödüyorum” dedi.

ÖDÜL ALANLAR

Ödül töreninde Yılın İletişim Ödülü, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a verilmişti. Yılın Ankara Temsilcisi KANAL D’den Zafer Şahin-, Yılın Köşe Yazarı Hürriyet gazetesinden Abdulkadir Selvi, Yılın en iyi kitabı “Ailenin Adı Yok” ile Hilal Kaplan ve Yılın Muhabiri A Haber’den Lamia Ayhan olmuş,  “Yılın Gazetesi” ise Türkgün gazetesi seçilmişti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Öğrenciler fatura zulmüyle de karşı karşıya: 3 yılda 2 kat arttı

SONRAKİ HABER

Hatimoğulları, sayacıların ücret talebini meclis gündemine taşıdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa