23 Eylül 2021 05:43

“Barınamıyoruz” diyen öğrenciler yağmura rağmen nöbetlerini sürdürdü

“Barınamıyoruz” diyen öğrenciler, nöbetlerinin 4. gününde Beşiktaş Sporcular Parkında buluştu. Öğrenciler, talepleri karşılanana kadar eylemliliklerini sürdüreceklerini bildirdi.

Fotoğraf: Metin Taşkıran / Evrensel

Paylaş

Ev kiraları ve yurtların fahiş fiyatlarına karşı parklara çadır kurarak durumu protesto eden üniversite öğrencilerinin eylemleri devam ediyor.

Nöbetlerinin 4. gününde Levent’te bulunan Beşiktaş Sporcular Parkında buluşan öğrenciler yağan yağmura aldırış etmeden eylemliliklerini sürdürdü.

Öğrencilerin barındıkları yurtlar, apartlar, evler her geçen gün zamlanırken aynı zamanda kiralanacak yerlerin her geçen gün daha da kalitesizleştiğini söyleyen öğrenciler, “Devlet yurtlarında 6 kişilik odalara istenen ücretler KYK burs ve kredilerinin üzerine çıkıyor. Özel yurtlarda sıkış tepiş kalabilmemiz için bir asgari ücret ödememiz bekleniyor” diye konuştular.

Şirketlerin vergi borçlarının silinmesini ve milyonlarca liralık teşvikleri hatırlatan öğrenciler, KYK yurtlarında ücretlerin düşürülmesi, apartların denetlenmesi ve öğrencilere kira yardımı gibi uygulamaların hayata geçirilmesini talep etti. Hareket planlarını önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını söyleyen öğrenciler, “Biz borçlularız, geçinemeyenleriz, eğitim alamayanlarız, sesi duyulmayanlarız ve bugün de barınamayanlarız” ifadelerini kullandılar. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bartın'da işçi servisi devrildi, 11 işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

AYM'den "hayata dönüş" operasyonu kararı: Etkili başvuru hakkı ihlal edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa