23 Eylül 2021 10:57

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz geri dönüşüm işçilerini ziyaret etti

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, İstanbul Valiliğinin genelgesiyle çekçeklerine el koyulan geri dönüşüm işçileri ile buluştu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz İstanbul’da Valiliğin yayımladığı genelge ile depoları basılıp, çekçeklerine el konulan geri dönüşüm işçileri ile buluştu, sorunlarını dinleyip çözüm yollarını tartıştı. Akdeniz “Valilik yanlış yapıyor derhal bu karardan vazgeçilmeli, bu insanlara çalışma hürriyeti verilmelidir. Sendikalı, sigortalı, iş güvenceli koşullar sağlanmalıdır” dedi.

“MÜLTECİ KARŞITLIĞINA VERİLEN EN GÜZEL CEVAP İŞÇİLERİN DAYANIŞMASIDIR”

Geri dönüşüm işçilerinin yerli ve göçmen işçilerinin dayanışmasının mülteci karşıtlığının yükseldiği bir dönemde örnek teşkil ettiğini söyleyen Ercüment Akdeniz, “Geri dönüşüm alanını yağlı kapı gören bazı tekeller var, binlerce insanı işsiz bırakıp kendileri servet elde etmek istiyorlar” diye konuştu. Valiliğin, geri dönüşüm işçilerinin çalışma koşullarını iyileştitmesi gerekirken depolarına baskın yapması ve mallarına el konulmasını eleştiren Akdeniz, elektrik, maden, karayolları işçileri gibi geri dönüşüm işçilerinin de işçi statüsünde olduğunu vurguladı.

Yaşananların çözülebilir sorunlar olduğunu ve yetkililerin derhal adım atması gerektiğini belirten Akdeniz, “Geri dönüşüm işçilerine sormadan herhangi bir adım atılamaz. Valilik yanlış yapıyor derhal bu karardan vazgeçilmeli, bu insanlara çalışma hürriyeti verilmelidir. Sendikalı, sigortalı, iş güvenceli koşullar sağlanmalıdır” dedi.

Ercüment Akdeniz geri dönüşüm işçileri ile görüştü

“İŞÇİLERİN TALEPLERİ DİNLENMELİ”

Çalışma Bakanlığını ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını göreve çağıran Akdeniz aynı zamanda İstanbul Valiliği ve belediyelere şöyle seslendi: “Halk sağlığını öne sürüyorlar, burada işçilerin üzerinde zulüm estirmektense Sağlık Bakanlığı gelsin bu insanların sağlıklı koşullarda çalışmasını sağlasın. Belediyelerin de yapabileceği çok şey var, başta sayın Ekrem İmamoğlu olmak üzere belediye yetkilileri ve ilçe belediyelerin yetkilileri bir kurul oluşturmalı ve bu kurul işçilerin taleplerini dinleyerek beraber çözüm yolu oluşturulmalı" (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li 26 milletvekili öğrencilerin yurt sorunu için araştırma önergesi verdi

SONRAKİ HABER

ODTÜ Öğrencileri: Türkiye gençleri başını sokacak bir yer bulmakta bile zorlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa