23 Eylül 2021 12:06

ODTÜ İİBF öğretim üyelerinden çağrı: Atanmış dekan istifa etmeli

ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde öğretim üyeleri, eğilim yoklaması yok sayılarak yapılan dekan atamasına tepki gösterdi, dekanın istifası istendi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde akademisyenlerin gerçekleştirdiği eğilim yoklaması yok sayılarak yapılan atamaya, faküldeki öğretim üyeleri tepki gösterdi.

Fakülteye bağlı tüm bölüm kurullarının yaptığı ortak açıklamada, akademisyenler iradelerine saygı gösterilmesi istedi ve atanmış dekan Feride Pınar Acar'ı istifaya davet etti.

DEKAN GÖRÜŞMEYİ REDDETTİ

Fakültedeki meslektaşlarını temsilen 4 öğretim üyesi, dekan olarak atanan Prof. Dr. Feride Pınar Acar’dan pazartesi günü randevu talebinde bulundu.

Ancak 4 öğretim üyesi ile toplu olarak görüşmeyi kabul etmeyen Acar, ikisine ayrı zamanlarda randevu verdi. Bunun üzerine bölüm başkanları dekan Acar’ı çarşamba günü yapılan Bölüm Kurulları’na davet etti. Acar bu kez bölüm başkanlarının dekanı toplantıya çağırmasının mevzuata aykırı olduğunu belirterek, bu daveti de geri çevirdi.

TÜM BÖLÜMLERDEN İSTİFA ÇAĞRISI

İİBF'ye bağlı İktisat Bölüm Kurulu, İşletme Bölüm Kurulu, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Kurulu ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Kurulunun dün gerçekleştirdiği kurullarda, dekan Acar’a istifa çağrısında bulunuldu.

Oy çokluğuyla kabul edilen istifaya davet metni, dekanlık ofisi önünde de okundu. Kamuoyuyla da paylaşılan açıklamada, fakültedeki işleyişin tüm akademisyenlerin katılımıyla gönüllü bir şekilde yapıldığına dikkat çekildi. Açıklamada, dekan belirleme sürecinde fakülte mensuplarıyla iletişimde olmanın önemine vurgu yapıldı. Pınar Acar'ın fakülte mensuplarının görüşlerini dikkate almayarak aday olmasını üzülerek izlediklerini belirten akademisyenler, fakültenin iradesine saygı gösterilerek Acar' ın görevinden istifa etmesini talep etti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan'da motorlu kuryeler yarın da iş bırakacak

SONRAKİ HABER

Boğaziçi Akademisyenleri, ne kabul ediyor ne de vazgeçiyor; direniş 263. gününde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa