23 Eylül 2021 12:04

Boğaziçi Akademisyenleri, ne kabul ediyor ne de vazgeçiyor; direniş 263. gününde

Boğaziçi Üniversitesi direnişinin 263. gününde "Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz" diyen akademisyenler, 176. kez Rektörlük binasına sırt döndü.

Fotoğraf: Can Candan

Paylaş

Boğaziçi Üniversitesinde, eski AKP milletvekili aday adayı Melih Bulu'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından rektör olarak atanmasıyla başlayan direniş, yerine getirilen yardımcısı Naci İnci'nin döneminde de sürüyor.

Bugün direnişin direnişin 263. günü. Naci İnci’nin ilgili kurullarının hiçbiri muhatap alınmadan, kurum iradesi hiçe sayılarak şeffaf olmayan bir şekilde rektör olarak atanmasının ise 33. günü. Akademisyenlerin yüzde 95'inin adaylığına karşı olduğu İnci’nin, rektör vekiliyken Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Görevlisi Can Candan’ı görevden almasının da 68. günü.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri her iş günü olduğu gibi bugün de "Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz" diyerek 176. kez Rektörlük binasına sırt döndü.

Nöbet boyunca ellerinde “Kabul Etmiyoruz”, “Vazgeçmiyoruz” yazan dövizler ve üzerinde "Can Candan yalnız değildir" yazan Can Candan fotoğrafları ile ders vermesi engellenen Feyzi Erçin'in fotoğraflarını taşıyan akademisyenler, nöbetlerinin ardından Candan’ın işten çıkarıldığı gün başlattıkları oturma eylemine devam ettiler. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ İİBF öğretim üyelerinden çağrı: Atanmış dekan istifa etmeli

SONRAKİ HABER

Tezgahlar dolu, poşetler boş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa