25 Eylül 2021 00:53

Okullardaki dezenfektan kutuları boş, dolu olanlar da sulandırılmış

Milli Eğitim Bakanlığının okullara gönderdiği dezenfektanlar tükendi. Ankara Sincan’daki okullarda dezenfektan kutularının çoğu boş, dolu olanda ise su var.

Fotoğraflar: Erensel

Paylaş

Damla KIRMIZITAŞ
Ankara

Pandemi sürecinde tüm tepkilere rağmen kapalı kalan okullarda bu yıl başlayan yüz yüze eğitimde 3 hafta geride kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitim için gerekli önlemleri almayarak geçen süreçte öğrenci, veli ve öğretmenleri kaderine terk etti.

"OKUL KÜÇÜK, ÖĞRENCİLER ÜST ÜSTE ÇIKIYOR"

Ankara’da farklı ilçelerden görüştüğümüz öğretmenler okulların kapalı kaldığı süreçte hazırlıkların yapılmaması nedeniyle zorlandıklarını anlattı. Yenimahalle’de bulunan Milli Eğitim Vakfı Batıkent Ortaokulunda görevli İngilizce Öğretmeni Aygül Kayataş Saltık, okulunda 7-8 sınıfın karantinaya alındığını anlattı. Kendisi dahil 3 öğretmenin karantinada olduğunu söyleyen Saltık “Karantina uygulanan sınıflar uzaktan eğitime geçti. Temaslı öğretmenler ise eğitime devam ediyor” dedi. Okulun fiziki mekan itibarıyla küçük olmasına karşın öğrenci mevcudunun kalabalık olduğunu vurgulayan Saltık, “Küçük sınıflarda 25-30 öğrenci ile ders işleniyor. Sınıfları yeteri düzeyde havalandıramıyoruz. Yeterli sayıda temizlik personeli yok. Yeni okullar yapılmalı, yoğunluk azaltılmalı” diyerek uzaktan eğitime geçmek istemediklerini ifade etti.

SINIFLAR KARANTİNADA, ÖĞRETMEN AÇIĞI VAR

Ankara Mamak’ta bulunan Ali Şir Nevai Ortaokulunda öğretmenlik yapan Sultan Saygılı ise Mamak ve Altındağ’daki okullarda 90’ın üzerinde sınıfın karantinaya alındığı bilgisini paylaştı. Açıkalın İlkokulunda tek temizlik personeli olduğunu söyleyen Saygılı, “Öğretmenler aralarında para toplayarak odalarını dezenfekte ediyor” dedi. Görevli olduğu okulda bir ana sınıfının karantinaya alındığını anlatan Saygılı, “Sadece dezenfektan ve maske gönderildi. Çocukların hastalığına dair bir takip yapılmıyor. Öğrencilerden PCR testi sonucu dahi istenmiyor” dedi.

Çevredeki birçok okulda öğretmen açığı bulunduğunu da söyleyen Saygılı, “Nurettin Topçu Anadolu Lisesinde, Ege Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğretmen kadrosu tam değil. Bütün Anadolu liselerinde 40’ın üzerinde öğrenciyle küçük sınıflarda eğitim veriliyor. Böyle kalabalık sınıflarda yemek yemek bile bir sorun” dedi.

SİNCAN’DA DEZENFEKTAN SORUNU YAŞANIYOR

Sincan ve Etimesgut bölgesinde uzaktan eğitime geçen birçok sınıf olduğunu anlatan Gülhan Şimşek ise “Öğrenciler kendi istemediği sürece test uygulanmıyor. Dolayısıyla hasta sayısı belli değil. Dezenfektan ile ilgili ilçe milli eğitim müdürlüklerine ödenek ayrılmış, toptan alıp, okullara o şekilde dağıtılıyor. Ancak Sincan’da özellikle dezenfektan sorunu yaşanıyor. Sınıflarda dezenfektan kutusu yok. Koridordakiler de çoğunlukla boş ya da sulandırılmış oluyor. Öğrenci tuvaletlerine sabah sabun konulsa bile gün içinde kontrol edilmiyor” dedi.

Sınıf mevcutlarının 28 ile 40 öğrenci arasında değiştiğini söyleyen Şimşek, “Sınıf kapıları açık ders işleniyor, havalar soğuyunca kendimizi nasıl koruyacağız bilmiyoruz. Artık yüz yüze eğitimdeki bu sorunlar karşısında için acil çözüm gerekiyor” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Hamileler için Kovid-19 rehberinde "aşı" güncellemesi yapılacak

SONRAKİ HABER

‘Temizlikçi lazım, istemiyorsanız para vermeyin’ diyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa