24 Eylül 2021 21:55

Meral Akşener: Cumhurbaşkanı adayı değilim, başbakanlığa adayım

Halk TV'de programa katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cumhurbaşkanlığına aday olmayacağını belirtti, Erdoğan ve Bahçeli'ye "İmralı'yla Kandil'le aralarına mesafe koysunlar" dedi.

Meral Akşener: Cumhurbaşkanı adayı değilim, başbakanlığa adayım

Fotoğraf: İYİ Parti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cumhurbaşkanlığı adayı olmayacağını söyledi.

Halk TV yayınına katılan Meral Akşener, cumhurbaşkanlığına aday olmayacağını belirtti, "Ben cumhurbaşkanı adayı değilim, daha evvel söyledim şimdi daha net söyleyeyim. Ben başbakanlığa adayım" ifadelerini kullandı.

Kürt sorununda çözümün kim olduğu konusunda yürütülen tartışmaya dair konuşan Akşener, "Sayın Sezai Temelli çıktı 'Muhatap İmralı'dır' dedi. HDP yöneticileri, HDP'nin aktörlüğü konusunu kabul ettiler ama İmralı'yı da meşru muhatap olarak ortaya koydular. Sayın Kılıçdaroğlu da 'İmralı muhatap değildir' dedi. Seçim alabilmek için İmralı'nın mektubunu okutan bir Cumhur İttifakı, Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ı TRT'ye çıkaran bir Cumhur İttifakı. Cumhur İttifakı'nın 2 bileşeni ve HDP yöneticileri İmralı'yı muhatap kabul ediyor. Şimdi ne çıktı orta yere, Abdullah Öcalan'ı muhatap kabul eden bir sistem çıktı" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de seslenen Akşener, "İmralı'yla Kandil'le aralarına mesafe koysunlar. Şunu muhatap alırız, bunu alırız demiyorum. Söylediğimiz şey şu, Millet İttifakı'nın 2 bileşeni, biz İmralı'yı da Kandil'i de muhatap kabul etmiyoruz." (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Peşkeşe ‘dur’ de!

Peşkeşe ‘dur’ de!

Çayırhan Termik Santralinin özelleştirilmesi için alınan ve genelde mal değerinin yüzde 10 düzeyinde belirlenen geçici teminat bedeli 250 milyon TL oldu. Bu bedel madenin sadece 3.5 günlük kazancına denk geliyor. Satışa karşı direnişi sürdüren madenciler, ‘Yağmayı durduralım’ çağrısı yaptı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
5 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et