27 Eylül 2021 07:27

İBB'de 750 minibüs ve 250 dolmuşun taksiye dönüşüm süreci başladı

İBB teklifiyle son UKOME toplantısında kabul edilen 750 minibüs ve 250 dolmuşun taksiye dönüşüm süreci başladı.

Temsili | Fotoğraf: DHA

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) teklifiyle son UKOME toplantısında kabul edilen 750 minibüs ve 250 dolmuşun taksiye dönüşüm süreci başladı. İBB Ulaşım Daire Başkanlığı başvuruların bugünden itibaren yapılabileceğini duyurdu.

Başvuru süresi 30 günle sınırlı tutulacak. Son başvuru tarihi 26 Ekim 2021 olarak belirlendi. Başvurular bizzat araç sahipleri veya vekaletname sahipleri tarafından yapılabilecek. Başvurulara ilişkin işlemlerin ücretsiz olacağı belirtildi.

Gönüllük esaslı başvurularda, plaka sahibine ait geçerli bir kimlik kartı, UKOME kararı ile tarif edilen şekilde vekâletname, Araç Tescil Özet Raporu isteniyor.

Hisseli mülkiyete konu minibüs veya taksi-dolmuşlarda başvurularda paydaşların tamamının rızası aranacak. Üzerinde araç bulunmayan plakaların dönüşüm başvuruları kabul edilmeyecek. 

Ön Başvuru, Ön Talep, Toplu Evrak vb. aracılık faaliyetlerine müsaade edilmeyecek.  

30 günlük başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından; Hat bazında başvuruların listeleneceği ve taksi dönüşümü yapılacak araç sayısından fazla başvuru olması halinde noter huzurunda kura çekimi yapılacağı belirtildi. Hat bazında; taksi dönüşümü yapılacak araç sayısından az veya eşit başvuru olması durumunda, kuraya gerek olmaksızın tüm başvuru sahiplerinin kura sonucunda taksi dönüşümüne hak kazanmış olarak değerlendirileceği kaydedildi. Kura çekimleri de canlı olarak yayınlanacak.

Kura sonucunda taksi-dönüşüme hak kazanan araçların minibüs ve taksi-dolmuş plakaları iptal edilerek kendilerine yeni taksi plakaları verilecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP'den "Tutum Belgesi": Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini değiştirmek istiyoruz

SONRAKİ HABER

DEÜ Hastanesi'nde işçi sağlığı ve güvenliği soruları büyüyor, önlem alınmıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa