27 Eylül 2021 11:02

Eğitim Sen: Temaslı ve pozitif öğrenci sayısı 5 bin 305, kapanan sınıf sayısı 1736

Eğitim Sen, okullarda temaslı ve pozitif öğretmen sayısının 522, temaslı ve pozitif öğrenci sayısının 5 bin 305, temaslı ve pozitif personel sayısının 15 olduğunu açıkladı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Eğitim Sen, bu hafta okullarda temaslı ve pozitif öğretmen sayısının 522, temaslı ve pozitif öğrenci sayısının 5 bin 305, temaslı ve pozitif personel sayısının 15, kapanan sınıf sayısının ise 1736 olduğunu açıkladı.

Eğitim Sen’den yapılan açıklamaya göre “Tam zamanlı yüz yüze eğitimin nitelikli bir şekilde yürütülebilmesi için eğitim-öğretim ortamlarının eğitim emekçileri, öğrenciler ve veliler açısından sağlıklı ve güvenli olması gerekmektedir.

Tüm tedbirlerin alınması onların eğitim ortamlarındaki psikolojik ve duygusal yeterlilikleri için önemlidir. Ancak bu hafta sendikamıza ulaşan vaka sayılarına göre, okullarda temaslı ve pozitif öğretmen sayısı 522, temaslı ve pozitif öğrenci sayısı 5305, temaslı ve pozitif personel sayısı 15 olmuştur. Kapanan sınıf sayısı 1736’dır” dedi.

“Tam zamanlı yüz yüze eğitimin sürdürülebilir olması hayati önemdedir” denilen açıklamada, Eğitim Sen hayata geçirilebilecek acil tedbirleri şöyle sıraladı:

  1. Eğitim alanına bir an önce ek derslikler kazandırılmalıdır. Bunun için atıl durumdaki kamu binalarından ve kapanan özel okul binalarından yararlanılmalıdır. Dersliğe dönüştürülebilecek büyüklükteki okul yöneticisi odaları sınıf olarak kullanılmalıdır. Kapalı köy okulları hızla tadilattan geçirilerek açılmalıdır. Taşımalı eğitimdeki okullar, diğer okullardaki derslik ihtiyacını giderecek şekilde kullanılmalıdır. Sınıf mevcutları çok az olan ve birbirine yakın imam hatip okulları birleştirilmeli, açığa çıkan okullar akademik okullara dönüştürülmelidir.
  2. İllerimizde çok sayıda okul “depreme dayanıklılığı güçlendirme çalışmaları” adı altında kapatılmış ve binlerce öğrenci başka okullara kaydırılmıştır. Güçlendirme çalışmaları bir an önce tamamlanmalı ve bu okullar açılmalıdır.
  3. Okullardaki hijyen ortamı için bir an önce ihtiyaç olan sayı belirlenerek kadrolu yardımcı hizmet personeli ataması yapılmalıdır. İŞKUR üzerinden geçici görevlendirmelere son verilmelidir.
  4. Ücretli öğretmen görevlendirmelerine son verilmeli ve ihtiyaç kadar öğretmen ataması bir an önce yapılmalıdır.
  5. Kış aylarına girmeden, pencereler sağlıklı havalandırma ihtiyacına göre yenilenmelidir.
  6. Ders süreleri azaltılmalı, öncelikle 30 dakikaya düşürülmelidir. Teneffüs saatleri aşırı yoğunluk olmayacak şekilde planlanmalıdır.
  7. Okul öncesi için de ders süreleri düşürülmeli, öğretmenlere teneffüs hakkı tanınacak şekilde düzenlemelere gidilmelidir.
  8. Halk eğitim merkezlerinde kursiyer yaş düzeylerinden dolayı bulaş riskinin daha yüksek olacağı düşünülmeli, mesafe kuralına uygun derslikler ayarlanmalıdır. Ders süreleri ve aralar benzer şekilde düzenlenmelidir.
  9. MEB, bu tedbirlerin hayata geçirilebilmesi için ek ödenekleri ivedilikle sağlamalıdır. Yeni merkezi bütçede eğitime ayrılan payın, sıralanan tüm tedbirlere rahatlıkla yetecek bir düzeye çıkarılması sağlanmalıdır.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sinan Araman: Börklüce ve Bedrettin’i tarihsel koşullar ortaya çıkardı

SONRAKİ HABER

EMEP: Perşembe’de kanalizasyon arıtılmadan denize akıtılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa