27 Eylül 2021 11:49

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu: 43 bin 627 derslik ihtiyacı var

CHP'den yapılan açıklamada, okullarda ihtiyaç duyulan 101 bin yardımcı hizmet personelinin hâlâ atanmadığına, 43 bin 627 derslik ihtiyacı olduğuna dikkat çekildi.

CHP İstanbul İl Örgütünün basın açıklaması | Fotoğraf: CHP Basın

Paylaş

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Beşiktaş Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu önünde yaptığı açıklamada, “Türkiye, Kovid-19 salgını boyunca okulların kapalı kaldığı uzun süre boyunca 2 milyon 316 bin öğrenci uzaktan eğitimin yürütüldüğü EBA sistemine ulaşamamıştır. 1 milyon 459 bin öğrenci ise internet erişimine sahip değildir.

Bu yetersizliklerle beraber, uzaktan eğitimden bir şekilde yararlanabilen öğrencilerimiz de dahil olmak üzere çok büyük bir öğrenim kaybıyla karşı karşıya olduğumuz açıktır. Milli Eğitim Bakanlığının salgın süresince ortaya çıkan öğrenme kaybının boyutlarını ölçme ve bu kaybın telafisi için derhal gerekli bilimsel çalışmaları başlatması gerekmektedir” dedi.

DERİN KAYGILAR ORTAYA ÇIKTI

Okullarda ihtiyaç duyulan 101 bin yardımcı hizmet personelinin hâlâ atanmadığını belirten Kaftancıoğlu, “Okullarımızda hijyenin korunmasını sağlayacak bu atamaların derhal gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Gerekirse Milli Eğitim Bakanlığına ek kaynak aktarımı yapılabilir” ifadelerini kullandı.

43 BİN 627 DERSLİK İHTİYACI VAR

Bazı okullarda farklı düzeylerde sınıfların aynı dersliklerde eğitim gördüğünü hatırlatan Kaftancıoğlu, “Bunun en büyük sebebi 43 bin 627 derslik ihtiyacıdır. Yandaşlara, beşli çeteye, Saray beslemelerine kaynak ayıran iktidar; çocuklarımızın sağlığı, eğitimi ve geleceği için gereken bu ihtiyacı karşılamamaktadır” dedi.

Kaftancıoğlu, gerekli sayıda derslik ve okulu, ihtiyaç duyulan yerlerde belediyeler eliyle inşa etmeye hazır olduklarını, arsa gösterildiği anda belediyelerin gerekli çalışmayı başlatacağını ve en kısa sürede ihtiyaç duyulan derslikleri eğitim ve öğretime hazır hale getireceklerini, tamirata ve onarıma ihtiyaç duyan derslik ve okullar için de harekete geçmeye hazır olduklarını söyledi.

Sayıştay raporlarına göre 138 bin, MEB’in raporuna göre 107 bin öğretmen ihtiyacı olduğunu dile getiren Kaftancıoğlu, “Şu ana kadar yalnızca 20 bin atama yapılmış, öğretmenlerden gelen tepkiler üzerine Erdoğan 15 bin ilave atamayı müjdeymiş gibi duyurmuştur. Bu atamaları gerçekleştirmemek ise Saray’ın bilinçli tercihidir” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AKP HES'i sattı: Vatandaş için zam demek

SONRAKİ HABER

Avukat Nurcan Kaya'ya 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa