27 Eylül 2021 12:17

Kalıcı yaz saati uygulaması derhal kaldırılmalı

CHP Milletvekili Mehmet Göker, kalıcı yaz saati uygulamasının kaldırılması gerektiğini söyledi.

Fotoğraf: Pxhere

Paylaş

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, yüz yüze eğitimin yeniden başladığı 2021-2022 eğitim öğretim yılında, uygulanmakta ısrar edilen “Kalıcı Yaz Saati Uygulaması”nın çok erken okula gitmek zorunda kalan öğrencilerin ve ailelerinin psikolojisini olumsuz etkilediğini söyledi.

“Yapılan araştırmalar, kısalan uyku süresi ve azalan uyku verimi nedeniyle, santral sinir sistemi, endokrin, dolaşım ve bağışıklık sisteminin olumsuz etkilendiğini, bu nedenle bireyin ve halkın sağlığın da olumsuz etkilediğini göstermiştir” diyen Göker, “Yine yaz saati uygulaması sonrası trafik ve iş kazalarında artış olduğunu gösteren bazı çalışmalar da bulunmaktadır. İTÜ tarafından hazırlandığı iddia edilen fakat bir türlü kamuoyuna açıklanmayan raporlara dayandırılarak kalıcı hale getirilen yaz saati uygulamasının enerji tasarrufuna bir katkı sağlamadığı, tam tersine elektrik tüketimini artırarak elektrik üretim ve dağıtım şirketlerinin daha fazla kar etmelerine yol açtığı araştırmalarla ortaya konmuştur” ifadelerini kullandı.

Göker, “Elektrik Mühendisleri Odası, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) elektrik tüketim istatistiklerini temel alarak yaptığı çalışma sonucunda, kış saati uygulamasından vazgeçilmesinin elektrik tüketiminde tasarruf sağlamadığını, aksine tüketimi arttırıcı etkisinin olduğunu tespit etmiştir” dedi.

“AKP’nin elektrik şirketlerine sağladığı kıyağın faturasını sıkıntı yaşayan çocuklarımız ve aileleri ödüyor” diyen Göker, “Sabahın zifiri karanlığında, kışın dondurucu soğuğunda, uykusuz, yorgun kalkıp yollara düşmek zorunda kalan binlerce öğrenci, emekçi ve aileleri, üç beş enerji şirketinin daha fazla kâr edebilmesi uğruna sıkıntı yaşamaktadır” ifadelerini kullandı.

Göker, kalıcı yaz saati uygulamasının derhal kaldırılması ve dünya ile uyumlu olarak kış saati uygulamasına yeniden geçilmesi gerektiğini söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Bekaroğlu: TÜRKŞEKER Tarım üzerinden belli firmalar büyük rant elde etti

SONRAKİ HABER

Fransa’da Carrefour marketler zincirinde çalışma koşulları kötüleşiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa