27 Eylül 2021 12:22

Fransa’da Carrefour marketler zincirinde çalışma koşulları kötüleşiyor

CFDT sendika federasyonunun 3 bin işçiyle yaptığı anketin sonuçlarına göre çalışma koşulları kötüleşiyor. İş yükü ve yorgunluk artıyor.

Fotoğraf: Freepik

Paylaş

Kıvanç DEMİR
Strazburg

Fransa’da Demokratik İşçi Sendikaları Federasyonunun (CFDT) 24 Eylül’de yayımladığı rapora göre, Carrefour marketler zinciri çalışanlarının çalışma koşulları kötüleşiyor. Raporda 2020 yılı çalışma koşullarına 10 üzerinden 4,5 not verilirken, 2021 yılında ise bu not 4,1’e düşürüldü.

Raporda çalışma koşullarının kötüleşmesi ve yöneticilere güvenin düşmesinin endişe verici olduğu belirtildi. Rapor, Fransa’da 3 binin üzerindeki Carrefour hipermarket, süpermarket ve bu gruba bağlı şirketlerde çalışan işçilerle yapılan görüşmelerden elde edilen sonuçlara göre hazırlandı.

CFDT’ye göre, her üç işçiden ikisi fiziksel ve moral olarak yorgun olduğunu söylüyor. Her dört işçiden üçü 2020’de ortaya çıkan sağlık krizinden kaynaklı çalışma koşullarının daha da kötüleştiğine vurgu yapıyor.

Çalışanların yüzde 83’ü ise iş yükünde önemli artış yaşandığını belirtiyor. Ankete katılanların yüzde 77’i yöneticilerin sorunlara kayıtsız kaldıklarını düşündüklerini ifade ediyor. Yüzde 69’u şirket için yeniden organizasyon süreçlerinde bilgilendirilmediklerini ifade ediyor.

Carrefour, Fransa’nın Annecy şehrinde 1959 yılında kuruldu. Dünya genelinde 321 bin, Fransa’da ise 10 binin üzerinde çalışanı olduğu belirtiliyor. 2020 senesi brüt cirosu ise yaklaşık 78 milyar avro. Carrefour’un Fransa’da 5250’den fazla marketi bulunuyor.

ÖNCEKİ HABER

Kalıcı yaz saati uygulaması derhal kaldırılmalı

SONRAKİ HABER

Prof. Dr. Sema Turan: Yoğun bakım servisleri yüzde 90 dolu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa