27 Eylül 2021 12:28

Oba Makarna’da tazminatı verilmeyen işçi intihara kalkıştı

Antep’te bulunan Oba Makarna fabrikasında kıdem tazminatı verilmeyen bir işçi fabrika bahçesinde bulunan yaklaşık kırk metre yüksekliğindeki silonun üstüne çıkarak intihar girişiminde bulundu.

Fotoğraf: OBA makarna işçilerinin gönderiği videodan ekran görüntüsü

Paylaş

Antep’te bulunan Oba Makarna Fabrikası’nda kıdem tazminatı verilmeyen bir işçi fabrika bahçesinde bulunan yaklaşık kırk metre yüksekliğindeki silonun üstüne çıkarak intihar girişiminde bulundu. Antep İşçi Postası sayfasına mesaj yolu ile ulaşan bir Oba Makarna işçisi, “Biz insanız, bizim sırtımızdan servet kazandılar, her yerde Oba Makarna konteynırlar, gemiler, tırlar aldı diye yazıyorlar. Bir işçinin belki de tek dayanağı olan kıdem tazminatına göz dikiyorlarsa dünyayı alsa neye yarar?​” dedi.

“KENDİSİ İÇİN BİRKAÇ KURUŞ OLAN İŞÇİLER İÇİN BÜYÜK PARA”

Oba Makarna, işçilerin yaşadığı birçok sorunla gündeme gelen fabrikalardan biri. Bu kez de tazminatı verilmeyen bir işçinin intihara kalkışması ile gündeme geldi. Antep İşçi Postası,  Facebook hesabına işçiler tarafından gönderilen mesajları ve videoyu şöyle duyurdu: “OBA MAKARNA'da bir işçi tazminatı verilmediği için intihara kalkıştı. Sayfamıza ulaşan bir işçi: ‘Biz insanız. Bizim sırtımızdan onca servet kazandılar. İnsanın hiç mi değeri yok. Oba Makarna binlerce konteynır aldı, tır aldı diye haberler yapılıyor, boşa almış. Bir işçinin, fukaranın belki de tek dayanağı olan tazminatına göz sıkıyorsa dünyayı alsa neye yarar’ Başpınar patronlarına sesleniyoruz; kıdem tazminatı, patronların lütfu değil işçilerin emeğidir. Canını dişine takıp size servet kazandıran işçilerin alın terine göz dikmekten vazgeçin.” Sayfaya ulaşan bir işçi mesajında “Bizim cebimiz delik, onlarınki gibi kalbimiz değil. Hiç mi vicdanları sızlamaz, bizler emekçi insanlarız. Kendisi için birkaç kuruş olan biz işçiler için büyük paralar. Kaç tane arkadaşımız haksız yere çıkarıldı, şuan mahkeme yoluyla tazminatlarını almaya çalışıyorlar. İşçiler fukara, kim bilir ne sıkıntılar çekiyor, yaşam zaten zor her şey ateş pahası.” diyerek tepki gösterdi.

İNTİHAR GİRİŞİMİNİ ÖRTBAS ETTİLER

Mesajda, işçinin fabrika bahçesinde bulunan ve buğday depolamak için kullanılan silolardan birinin üzerine çıkarak intihar girişiminde bulunduğunu ifade eden işçi, “ Adamın tazminatını vermiyorlardı, o da oraya çıktı. Hanımı itfaiyeye, polise, ambulansa haber vermiş. Bir sürü ekip geldi ama kimseye duyurmadan örtbas ettiler” dedi. İnsan kaynaklarının da fabrikada işçi lehine hiçbir şey yapmadığını ekleyen işçi, “Tek dert nasıl bir işçiyi daha tazminatsız yollarım. Kendilerini çok akıllı işçileri gerizekalı gibi görüyorlar.” dedi.  (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Prof. Dr. Sema Turan: Yoğun bakım servisleri yüzde 90 dolu

SONRAKİ HABER

Eşini öldürmeye teşebbüs eden sanığa 39 yıla kadar hapis istemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa