27 Eylül 2021 13:59

Taciz edilen Hülya Oruç suç duyurusunda bulundu

Yaşadığı olayı Evrensel’e anlatan Hülya Oruç, "Eşimin tutuklanma sürecinde yaşadıklarımın bir devamı olarak görüyorum, bu olay gerçekten sistematik bir hal aldı susmayacağım" dedi.

Hülya Oruç

Fotoğraf: MA

Paylaş

Mahsum KARA
Diyarbakır

Diyarbakır’da tacize maruz kalan Hülya Oruç, iki gün önce evinden çıkıp iş yerine giderken kendini komşusu olarak tanıtan kimliği belirsiz kişi tarafından arabaya bindirilmeye çalışıldı. Aracın plakasını alan Oruç, avukatıyla birlikte suç duyurusunda bulundu.

Yaşadığı olayı Evrensel’e anlatan Hülya Oruç, “Ben yaşadığım bu olayı, normal bir taciz olarak görmüyorum. Eşimin tutuklanma sürecinde yaşadıklarımın bir devamı olarak görüyorum, bu olay gerçekten sistematik bir hal aldı susmayacağım” dedi.

BİRÇOK TACİZ OLAYINA MARUZ KALDIM

İşe gitmek için evden çıktıktan sonra tanımadığı biri tarafından tacize uğradığını belirten Oruç, “Bu olay yaşanmadan yaklaşık iki üç haftadır bana yönelik taciz olayları vardı maalesef. Sürekli bana olmasında bir anormallik olduğunu düşündük. Ya sürekli takip ediliyorum ya yanımdan araba geçerken işaret ediliyorum. Bunlara benzer birçok olaya sürekli maruz kaldım. 2 gün önce aynı şekilde sabah saatlerinde iş yerimin önüne geldiğimde tanımadığım ve hayatımda göremediğim biri tarafından arabayla önüm kesildi ve ‘Ben sizin komşunuzum, gelin sizi gideceğiniz yere bırakayım, arkadaşız zaten’ tarzı şeyler söyledi. Ben de kendisini tanımadığımı, hiçbir komşumun böyle bir saygısızlık yapacak insanlar olmadığını söyledim ve sert bir dille uyardım. O esnada direksiyonu durdurdu ve araçtan inmeye çalıştı, ben de o sıra elime telefonu alıp eşimi arayacağımı söyleyince arabasına binip hızlı bir şekilde uzaklaştı. Aracın plakasını da aldım, avukatımla suç duyurusunda bulunduk. Bu olay gerçekten sistematik bir hal aldı susmayacağım” dedi.

SIRADAN BİR TACİZ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM

Suç duyurusundan sonra İnsan Hakları Derneğinden yardım talebinde bulunacağını ifade eden Oruç, “Bunu söylerken beni çok eleştirecek insanlar olacak ama umarım normal bir taciz olayıdır. Ama biz hiçbir şekilde bu olayın normal bir taciz olayı olduğunu düşünmüyoruz. Çünkü ben yaşadığım bu süreci geçen sene eşim Aziz Oruç’un tutuklu olduğu süreçte çok ciddi ve çok büyük sıkıntılı yaşadım. Her gün rahatsız edildim, taciz edildim, telefonla aranıp birçok şey söylendi. Ben 9 yıldır panikatak hastasıyım, iki tane çocuğum var. Normal bir taciz olayı olması bile çok korkunç bir durum. Diyarbakır gibi bir yerde sen bir kadının önüne arabayı kırdırıp bir kadını zorla arabaya bindiremezsin. Burası öyle bir yer değil, buradaki toplum geleneksel bağlarına bağlı bir toplum. Ben olayın sıradan bir taciz olduğunu düşünmüyorum. Eşimin tutuklanma sürecinde yaşadıklarımın bir devamı olarak görülüyorum” dedi.

HAYATI BİZE ZORLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

Taciz olayını yaşadığı günün akşamında çalıştığı organizasyon şirketinden işten çıkarıldığını belirten Oruç, “Maddi gerekçeler gösterilerek işten çıkarıldım, ben bunun böyle olmadığını düşünüyorum. Çünkü 1.5 aydır bu işe başlamıştım ve her şey yolundaydı. Yaşadığım olaya onlar da şahit olmuşlardı. Sabah hiçbir sorun yokken akşam eve gittiğimde sadece bir mesajla işten çıkarıldığım bildirildi. Onlar ne kadar gerekçe olarak maddi sorunu gösterseler de işten çıkarılmamın tek sebebi, tacize maruz kalmamdan kaynaklıdır. Her koşulda zorlanıyorum, her koşulda mağdur ediliyorum. Hayatı bize gerçekten zorlaştırmaya çalışıyorlar. 5 yıldır bu konularla mücadele ediyorum” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Mimarlar Odası Ankara Şubesinden Evrensel'e ödül

SONRAKİ HABER

"Cibali otobüs ve tramvay durağı Orhan Kemal Durağı olsun" talebi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa