27 Eylül 2021 21:36
Son Güncellenme Tarihi: 28 Eylül 2021 12:19

Yurt eylemlerinde gözaltına alınan öğrenciler serbest bırakıldı

Barınma sorunlarının çözümü için başlattıkları eylem sırasında İstanbul ve İzmir'de darbedilerek gözaltına alınan 69 öğrenci serbest bırakıldı.

Fotoğraf: 'Yurtsuzlar'ın paylaştığı videodan ekran alıntısı

Paylaş

Türkiye'nin dünyada en çok yatak kapasitesi olan kamu yurdu olan ülkesi olduğunu söyleyen Erdoğan, barınma sorununu dile getirmek için parklarda "barınamıyoruz" diyen öğrencilere sözde öğrenci dedi.

Devlet yurtlarının yetersizliğini, özel yurt ve ev kiralarının fahiş oranlarda artmasını protesto eden üniversitelilerin 'Barınamıyoruz' eylemleri ise devam ediyor. İstanbul Kadıköy'deki Moda Parkı'nda sabahlayan gençlerin 8. gününe giren 'Yurtsuzlar' nöbetine polis müdahale ederek gençleri gözaltına aldı. İzmir'de de nöbetteki gençlerin gözaltına alındığı belirtildi.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada Kadıköy'de gözaltına alınan 28 kişinin serbest bırakıldığı açıklandı.

İstanbul Valiliği'nin açıklamasında, "Kadıköy ilçemiz Moda-2 Parkı'nda dün akşam saat 21.30 sıralarında KYK Yurtlarını protesto etmek amacıyla toplanan, slogan atmak ve pankart açmak suretiyle gösteri yapan (36) kişiye, güvenlik güçlerimizce yasal olmayan eylemin sonlandırılması için uyarılarda bulunulmuştur. Gösteri yapan şahısların bu uyarılara riayet etmemesi nedeniyle (17) kadın, (11) erkek olmak üzere toplam (28) şahıs yakalanmıştır. Doktor raporları alınarak adli işlemleri tamamlanan şahıslar Cumhuriyet Savcısı talimatıyla serbest bırakılmışlardır." ifadeleri yer aldı.

İZMİR'DE ÖĞRENCİNİN KOLU KIRILDI

İzmir’in Buca ilçesinde bulunan Hasan Ağa Parkı’nda yaşanan müdahalede, 41 öğrenci darbedilerek gözaltına alındı. Öğrenciler, İzmir İl Emniyet Müdürlüğündeki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Gözaltı sırasında Mehmet Kasar adlı öğrencinin kolu kırıldı. Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatlarından Halil Coşkun ve Burak Yılmaz, sağlık kontrolü için hastaneye götürülen müvekkilleriyle görüşmek istedi. Engellenen avukatlar da hastane önünde polisler tarafından darbedildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Akçakale Belediyesi, "bu yıl yağmur yağmayacak" diyerek yolu onarmadı

SONRAKİ HABER

Girit'te 5.0 büyüklüğünde deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa