28 Eylül 2021 11:51

DİSK Ağrı Şube Başkanı: Ağrı Belediyesi sendikalı arkadaşlarımızı istifaya zorluyor

DİSK Ağrı Şube Başkanı Ersin Erincik, Ağrı Belediyesinde Genel İş'e üye olan işçilere mobbing ve baskı uygulandığını açıkladı.

Ağrı Belediyesi | Fotoğraf: Google Street View

Paylaş

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ağrı Şube Başkanı Ersin Erincik, "Ağrı Belediyesinde sendika değişimi noktasında işçi ve çalışanlara yönelik mobbing ve baskı uygulanıyor" dedi açıklama yaptı.

Erincik, Genel İş Sendikası üyesi olan işçi arkadaşlarının Ağrı Belediyesi tarafından sendikadan istifa etmeleri için tehdit, baskı ve mobbinge maruz kaldığını söyledi.

“3 YILDIR BELEDİYEYLE SORUN YAŞIYORUZ”

Ağrı Belediyesiyle yaklaşık üç yıldır sendika olarak ciddi sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Erincik, “Çalışma Bakanlığının verdiği yetkiyle Ağrı Belediyesinde toplu iş sözleşmesi sürecini başlattık. O süreçte KHK ile belediye şirketine aktarılan arkadaşlarımızın toplu iş sözleşmeleri için masaya oturduk ve 60 günlük müzakere sürecinde pazarlığımızı yaptık bitirdik. Ancak hazırlanan taslaklara imza atılma süreci gelince masadan kaçtılar. Hem masandan kaçtılar hem de belediye yönetimi şov yaparak ‘İstanbul Büyükşehir Belediyesine çağırıda bulunup İmamoğlu bizi örnek alsın. Biz Ağrı Belediyesi olarak çalışanlarımıza toplu iş sözleşmesi ve çalışanlara yüzde 30’lara yakın bir zam yaptık’ diyor. Ama ortada ne bir zam neden bir sözleşme var. Basın önünde 60 gün süren müzakere sürecinde belediyenin vermiş olduğu sözlere sahip çıkmasını istedik. Ne olduysa yaptığımız basın açıklamasından sonra oldu. Prosedür gereği grev oylaması yapıldı grev oylamasında hayır oyu çıktı ve toplu iş sözleşmemiz yüksek hakemler kuruluna gitti, tatmin edici bir zam gelmedi” dedi.

“BİRÇOK ARKADAŞIMIZ İHRAÇ EDİLDİ”

Verilen zamma tepki gösteren şirket çalışanlarına baskı ve mobbing uygulandığını belirten Erincik, “Çalışan arkadaşlarımıza belediye tarafından ‘ya hepiniz Genel İş Sendikasından istifa edersiniz ya da hepinizi bir bir ihraç ederiz’ tehditleri edildi. Binlerce arkadaşımız sırf Genel İş Sendikasına üye oldukları için haksız bir şekilde hiçbir davları olmamalarına rağmen ihraç edildi, bir kısım arkadaşımız da ihraç kaygılarından dolayı o dönemin belediye başkanlarının baskı ve mobbingden dolayı sendikamızdan ayrıldılar” dedi.

“TEHDİT EDİLEN BÜTÜN ARKADAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Genel İş sendikasında üye olan arkadaşlarının sendikadan istifa ettirilmeye zorlandığını belirten Erincik, “Bu ayın sonunda toplu iş sözleşmesi için örgütlenmemiz lazım. Hangi sendika üyesi fazlaysa toplu iş sözleşmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkiyi o sendikaya verecek. Şu an çoğunluk bizde ama arkadaşlarımızın birçoğunun sendikamızdan istifa etmesi isteniyor. Bir belediye yönetimi kendi çalışanına şantaj yapıyor. Sendikal çalışmalarından dolayı hiçbir arkadaşımız işten atılamaz. Atılsalar bile bizim biz sendika olarak onların yanındayız. Tehdit edilen bütün arkadaşlarımızın hukuki anlamda ne desteği varsa gerekeni yapacağız. Bir siyasi partinin mitingine gittin denilerek tehdit edilen birçok arkadaşımız var hiçbir şekilde bir siyasi partinin mitingine katılmak suç değildir ve bu gerekçe gösterilerek işten atılmaz” dedi. (Ağrı/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Asit kuyusuna düşen iş yeri sahibi ve onu kurtarmaya çalışan işçi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Aydın'da makilik alanda çıkan yangın söndürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa