29 Eylül 2021 08:23

Validebağ’ın yok edilmesinin önü açıldı, Validebağlılar tepki gösterdi

Validebağ Korusu'na dair verilen yürütmeyi durdurma kararı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının itirazı sonucu bozuldu. Validebağlılar karara tepki gösterdi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Eylem NAZLIER
İstanbul

Validebağ Korusu’nda yapılmak istenen Millet Bahçesi projesine dair verilen yürütmeyi durdurma kararı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının itirazı sonucu bozuldu. Bilirkişi raporlarına rağmen yürütmenin durdurulması kararının bozulmasının hukuksuz olduğunun altını çizen Validebağ Gönüllüleri Derneği Başkanı Arif Belgin, “Onlar vazgeçmiyorsa biz hiç vazgeçmiyoruz. 23 yıldır pes etmedik, şimdi hiç pes etmeyiz” dedi.

BİLİRKİŞİLER: PROJE GERÇEKLEŞİRSE KORU VASFI ORTADAN KALKAR

İstanbul Anadolu Yakası’nın en büyük ikinci yeşil alanı olan Validebağ Korusu’nda yapılmak istenen Millet Bahçesi projesine ilişkin İstanbul 6. İdare Mahkemesi’nce yürütmeyi durdurma kararı verilmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütmeyi durdurma kararına yapılan itiraz ise onandı. Bu kararın bozulmasına ilişkin konuştuğumuz Validebağ Gönüllüleri Derneği Başkanı Arif Belgin, Millet Bahçesi projesini onaylayan Kültür Varlıklarını Koruma Bölge kurulu ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu kararlarına karşı dava açtıklarını hatırlattı. Belgin, “Ve bu dava uzun zaman hareketsiz kaldı. Bu yılın başında yani ocak ayında bilirkişiler birdenbire geldi. Bilirkişiler çok güzel bir rapor hazırladı. Adeta ders niteliğinde korunun neden millet bahçesi olmayacağını ders verir gibi anlatmışlar.  Ayrıntılı herkesin anlayabileceği dilde hazırlanmış bir rapor. Bu proje gerçekleşirse korunun vasfını ortadan kalkacağı belirtilmiş. Haziranda yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Millet bahçesinde ilgili biz de rahat bir nefes aldık” ifadelerini kullandı.

“ÜSKÜDAR BELEDİYESİNİN ELİNE KOZ GEÇTİ”

Yürütmenin durdurulması kararına ilişkin itiraz edildiğini ve kararın bozulduğunu söyleyen Belgin, “15 Eylül tarihinde böyle bir karar çıkmış. Dün öğrendik. Moralimiz bozuldu, canımız sıkıldı. Çünkü şimdi Üsküdar Belediyesinin eline koz verildi. Bu karar olmadan da yürütmeyi durdurma kararı varken bile Üsküdar Belediyesi hukuka bağlı olmadığı için istediğini pervasızlığı yapıyordu, şimdi daha da pervasızlaşacak” dedi.

“GÜÇLÜNÜN DEDİĞİ OLUR HUKUKU UYGULANIYOR”

Bu karara karşı ise avukatların itiraz dilekçesini hazırladıklarını söyleyen Belgin; “Yürütmeyi durdurma kararı oy birliğiyle alınmıştı. Kararın kaldırılması ise oy çokluğuyla. Yani hâlâ namuslu dürüst cesur hakimlerimiz var. Burada tamamen güçlünün dediği olur hukuku uygulanıyor” diye konuştu.

“PES ETMEYECEĞİZ”

Belgin son olarak şunları söyledi: Biz endişeliyiz ama pabuç bırakmayacağız. Her şekilde direnmeye devam edeceğiz. Onlar vazgeçmiyorsa biz hiç vazgeçmiyoruz. Direniş, nöbetler devam edecek. 23 yıldır pes etmedik, şimdi hiç pes etmeyiz.

ÖNCEKİ HABER

Sarayın zirai harcaması 12 kat arttı: Çiftçi gübre alamıyor, siz ne yetiştiriyorsunuz?

SONRAKİ HABER

Eski eşini bıçaklayan Ramazan Uygur'a ağırlaştırılmış müebbet hapis iştendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa