29 Eylül 2021 10:37

Bakırköy işçisi günlük 5 lira yemek ücreti alıyor

Toplu sözleşme görüşmeleri başlamayan Genel-İş Avrupa Yakası 2 No’lu Şube üyesi Bakırköy Belediyesi işçileri Bakırköy'de kurdukları direniş çadırı önünde açıklama yaptı.

Fotoğraf: Murat Uysal/Evrensel

Paylaş

Genel-İş Avrupa Yakası 2 No’lu Şube üyesi Bakırköy Belediyesi işçileri aylardır bekledikleri toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin başlaması için kurdukları direniş çadırından bir kez daha seslendi, TİS haklarının tanınmasını istedi.

Temmuz 2020’den beri zam alamayan ve aylardır toplu sözleşme görüşmeleri başlamayan Genel-İş Avrupa Yakası 2 No’lu Şube üyesi Bakırköy Belediyesi işçileri Bakırköy Özgürlük Meydanı’na kurdukları direniş çadırı önünde açıklama yaptı. Toplu sözleşme görüşmelerinin bir an önce başlamasını ve işten atılan işçilerin işe iade edilmesini isteyen işçiler adına açıklamayı Şube Sekreteri Süreyya Doğan okudu.

"TOPYEKÜN MÜCADELE"

Bakırköy Belediyesi işçilerinin kuralsız ve güvencesiz çalıştığına değinen Doğan, “3 bin 100 lira maaş ile günlük brüt 5 lira yemek parası veren Bakırköy Belediyesi yönetimine buradan tekrar sesleniyoruz. Bakırköy Belediyesi işçilerinin istediği, anayasal ve demokratik haklarıdır. Taleplerimiz günün şartlarına göre en masum ve en basit taleplerdir. Kuralsız ve güvencesiz çalışmak istemiyoruz. Kanunsuzca işten atılan işçi arkadaşlarımız işlerine geri alınsın istiyoruz. İşçilerin toplu iş sözleşmesi yapılsın istiyoruz. İşçilerin demokratik ve anayasal talepleri yerine getirilsin istiyoruz. İşçilere yapılan zorlama ve baskılar son bulsun istiyoruz” dedi.

Her çarşamba Özgürlük Meydanı’nda açıklama yapacaklarını duyuran Doğan, “Ayrıca tüm işyerlerinde yaşanan sorunlar da ortak sorunlarımızdır. Topyekün saldırılara karşı topyekün mücadele etmeliyiz. Sorunlarımız çözülene kadar da mücadelemiz büyüyerek devam edecektir” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sendikalaşma hakkını kullanan Mavi Kalem Derneği işçileri cezalandırılıyor

SONRAKİ HABER

Marsilya’da çöpçülerin grevi sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa