29 Eylül 2021 10:57

Keçiören Belediyesine ait araçta yakalanan uyuşturucu Meclis gündeminde

CHP Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, AKP’li Keçiören Belediyesine ait araçta 2,9 kilo uyuşturucu yakalanmasıyla ilgili İçişleri Bakanlığını kamuoyunu aydınlatmaya çağırdı.

Fotoğraf: Google Street View

Paylaş

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, AKP’li Keçiören Belediyesine ait 06 BM 3165 plakalı araçta 2 kilo 900 gram esrar yakalanmasıyla ilgili İçişleri Bakanlığını kamuoyunu aydınlatmaya çağırdı.

Ankara’da polis ekiplerinin, AKP’li Keçiören Belediyesine ait bir araçta 2 kilo 900 gram esrar yakaladığı ortaya çıkmıştı. Aracı kullanan Belediye Personeli A.B, uyuşturucu madde ticareti yapmaktan gözaltına alınırken, Keçiören Belediyesinden “İlgili şahıs Başkan talimatıyla işten çıkartıldı” açıklaması yapılmıştı.

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, skandal olayı Meclis gündemine taşıdı. Hakverdi konu ile ilgili, ”Aracı kullanan A.B.’nin belediyede şoför olarak çalıştığı öğrenilmiştir. Olayın açığa çıkması sonrasında kişinin belediyedeki görevine son verildiği açıklanmıştır. Bir belediye aracında uyuşturucu madde ele geçirilmiş olması, tüm dikkatleri AKP’li Keçiören Belediyesine çevirmiştir. Belediyede çalışan bir kişinin, belediyeye ait bir araçla halkı zehirlemesi, olayda bir ihmal ya da başka sorumlular var mıdır sorusunu akıllara getirmektedir. Konu hakkında detaylı bir açıklama yaparak, kamuoyunu aydınlatmak, varsa bir ihmal açığa çıkartmak hem İçişleri Bakanlığının hem de Keçiören Belediyesinin sorumluluğu altındadır” dedi.

"'A TAKIMI' İNSANLARA ZEHİR TAŞIYOR"

Hakverdi, yaptığı açıklamada ”AKP’li Keçiören Belediyesi, sözde 'A Takımı’ özellikle alkol satan esnafa, pazarcılara ve vatandaşlara saldırılarıyla sık sık gündeme gelmektedir. Esnaf ve vatandaşlara 'ahlak' adı altında eziyet olunan bir ilçede, bir belediye çalışanının, belediyeye ait bir araçla yaklaşık 2,9 kilogram uyuşturucu maddeyle yakalanması, ülkede yaşanan birçok olayın özeti niteliğindedir ve bir an önce bu vahim olay ve arkasındakiler açıklığa kavuşturulmalıdır” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Van Gölü çekildi, kirlilik ortaya çıktı

SONRAKİ HABER

Açıköğretime kayıt süresi 15 Ekim'e uzatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa