29 Eylül 2021 11:10

"Ankara-İstanbul YHT hattında çalışmalar önümüzdeki yıl bitecek" vaadi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-İstanbul yüksek hızlı tren hattındaki ilave çalışmaların önümüzdeki yıl biteceğini vadetti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

TCDD'nin 165'inci yıl dönümü nedeniyle Ankara'da TCDD Gar Yerleşkesi Behiç Erkin Salonu'nda düzenlenen programa katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-İstanbul yüksek hızlı tren (YHT) hattındaki ilave çalışmaların önümüzdeki yıl biteceğini vadetti.

DHA'nın aktardığına göre programa Bakan Karaismailoğlu'nun yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Hasan Pezük, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile demir yolu çalışanları katıldı.

Burada konuşan Bakan Karaismailoğlu, toplamda 3 bin 515 kilometrelik hızlı tren hattında yapım çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Karaismailoğlu, "Altyapı imalatları tamamlanan ve seyahat süresini 40 dakika daha kısaltacak Ankara-İstanbul YHT hattındaki ilave çalışmalarımızı da önümüzdeki yıl bitiriyoruz" vaadinde bulundu.

"ELEKTRİKLİ TRENDE SERİ ÜRETİME GEÇECEĞİZ" İDDİASI

Bakan Karaismailoğlu, ayrıca TÜRASAŞ tarafından "milli üretim" banliyö, metro aracı, hızlı tren, elektrikli lokomotif, lokomotif platformu, elektrikli tren seti, demir yolu bakım aracı, cer zinciri ve tren kontrol sistemi ile yeni nesil dizel motorunun tasarım ve üretimine yönelik faaliyetler yürütüldüğünü öne sürdü.

Karaismailoğlu, şu iddiaları ortaya attı:

"Saatte 160 kilometre hıza sahip milli elektrikli tren setinin test süreçlerini tamamladık, 2022 yılında seri üretimine geçeceğiz. Önümüzdeki yıl milli elektrikli lokomotifin seri üretimine de başlayacağız. Saatte 225 kilometre hıza sahip milli hızlı trenin tasarım çalışmalarını tamamlayarak prototip üretim aşamasına geçeceğiz. Milli banliyö treni projesinde ise tasarım çalışmalarına devam ediyoruz. Hedefimiz 2023 yılında aracımızı raylara indirmek." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

"Inhaler ilaçları üreticisi Vectura firmasının tütün üreticisi PMI’a devri kabul edilemez"

SONRAKİ HABER

Suruç katliamı davasında talepler reddedildi, duruşma karar için 22 Ekim'e ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa