30 Eylül 2021 12:16

Wushu skandallarını haberleştiren Birgün Editörü Tutel hakim karşısına çıktı

Wushu Federasyonundaki usulsüzlükleri haberleştirdiği için hakkında "kamu görevlisine hakaret" gerekçesiyle dava açılan Birgün Editörü Eren Tutel bugün hakim karşısına çıktı.

BirGün Editörü Eren Tutel | Fotoğraf: BirGün

Paylaş

Wushu Federasyonundaki skandalları haberleştiren BirGün Spor Editörü Eren Tutel bugün hakim karşısına çıktı. Basın mensuplarının pandemi gerekçesiyle salona alınmadığı duruşmada Tutel, haberleri kamuyu aydınlatmak amacıyla yaptığını belirtti. Dava, 2 Şubat 2022’ye ertelendi.

Türkiye Wushu Federasyonu (TWF) Başkanvekili Abdurrahman Akyüz ve kızı Elif Akyüz’ün şikayeti sonucu BirGün’ün spor editörü Eren Tutel’e açılan davanın ilk duruşması bugün İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. TWF’deki usulsüzlükleri belgeleriyle haberleştiren ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından Yılın Spor Haberi Ödülü’ne layık görülen Tutel’in, "kamu görevlisine hakaret" iddiasıyla yargılanmasına başlandı.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmaya Abdurrahman Akyüz ve kızı Elif Akyüz katılmadı. Kovid-19 pandemisi gerekçe gösterilerek salona basın mensupları ve izleyiciler alınmadı.

TUTEL: HABERLERİ KAMU YARARI İÇİN YAPTIM

2 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen Eren Tutel hakkındaki suçlamaları reddetti. Söz konusu haberleri kamuyu aydınlatmak için yaptığını belirten Tutel, Abdurrahman ve Elif Akyüz’e hakaret etmediğini de ifade etti.

BirGün'de yer alan haberde Tutel'in savunmasında şu ifadeleri kullandığı belirtildi: “İsteyen herkes Uluslararası Wushu Federasyonu’nun sitesine girip turnuvaların sonucuna bakabilir. Elif Akyüz 2011’de Ankara’da düzenlenen turnuvada dünya şampiyonu olmuştur fakat kendisi yedi dünya şampiyonluğu olduğunu iddia etmekte, IWUF’un belgelerine göre Akyüz’ün iddia ettiği diğer altı şampiyonluğa bu sonuçlarda ulaşamamaktayız. Ayrıca iddianamede yer aldığı gibi Elif Akyüz’ü 2011’deki şampiyonluğu için ‘hakemlere Rolex saat ve bir miktar para’ vermekle itham etmedim. Bu haber Milliyet gazetesine ait.”

“HABERİM BELGELERE DAYANIYOR”

Abdurrahman Akyüz ile ilgili haberlerinin de belgelere ve sporcuların beyanlarına dayandığını ifade eden Tutel, “Konuştuğum sporcular milli takımda yer alan sporculardır ve kendilerinin Abdurrahman Akyüz tarafından mobbing uygulandığını söylemişlerdir. Federasyonun sporculardan uluslararası turnuvalara katılmak için 6 bin lira gibi bir meblağ talep ettiği ve sporcuların masraflarının buradan karşılandığı sporculara açıklanmıştır” dedi.

Tutel, savunmasını şu sözlerle sonlandırdı: “İddianamede Abdurrahman Akyüz’ün federasyonun icraatları için ‘doğrudan ve tek muhatap olarak gösterildiği’ ifadesi kullanılmıştır. Akyüz, TWF’nin Başkanvekilidir ve Başkan Mehmet Zeki Akıncı’nın ardından federasyonun ikinci ismidir. Sporculardan aldığımız beyanlarda kendilerine baskı uygulayan ismin Akyüz olduğunu ve federasyonda istediği kararları aldığını belirtmişlerdir. Ayrıca haberimizde yer aldığı gibi kurulan Avrupa Federasyonu’nun da Başkanvekili olan Akyüz doğal olarak haberlerin direkt muhatabıdır.”

Mahkeme heyeti, suçtan zarar gördükleri gerekçesiyle Abdurrahman Akyüz ve Elif Akyüz’ün davaya katılma taleplerini kabul ederek, bir sonraki duruşmayı 1 Şubat 2022’ye erteledi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İBB’nin “bin yeni taksi plakası” teklifi UKOME toplantısında 9’uncu kez reddedildi

SONRAKİ HABER

Pervin Buldan: CHP'nin Kürt sorunu çıkışı cesaretlendirilmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa