01 Ekim 2021 14:11

Antep Bade Halı'da işten atmalar sürüyor, işçilerin ihbar tazminatları verilmiyor

Antep'te yaklaşık 900 işçinin çalıştığı Bade Halı'da işten atmalar sürüyor. Fabrikada çalışan işçiler ihbar tazminatlarının ödenmediğini söylerken 90'a yakın işçinin işten atılabileceğini belirtti.

Fotoğraf: Google Street View

Paylaş

Mesut BAYLAV
Antep

Antep’te kurulu Bade Halı işçileri, fabrikada işten çıkarmalar olduğunu ve çıkarılan işçilerin ihbar tazminatlarının verilmediğini söyledi. Yaklaşık 900 işçinin çalıştığı fabrikadan 90’a yakın işçinin çıkarılacağı söyleniyor.

Görüştüğümüz bir Bade Halı işçisi, işten çıkarılan işçilerin ihbar tazminatlarının verilmediğini söyleyerek “İşçilerin haklarını doğru düzgün vermiyorlar. İşçiler kıdem tazminatını alabiliyor ancak ihbar tazminatları verilmiyor. Oysa verilmesi gerekiyor. İşçilere fabrikada baskının, mobbingin her türlüsü uygulanıyor. Vardiya amirleri de işçilerle onur kırıcı şekilde konuşuyor. Tehditler, keyfi muameleler çok yoğun.” dedi.

Fabrikada yaşananın aslında toplu işten çıkarma olduğunu söyleyen işçi, “İşçileri her gün ikişer, üçer işten çıkarıyorlar ki birlikte hareket etmesinler. Şu ana kadar en az 7-8 işçiyi çıkardılar. toplamda 60 ile 90 arası işçiyi işten çıkarmaya çalışıyorlar” diyerek kaygılı olduklarını söyledi.

Bir başka işçi de kendisine süresiz olarak ücretsiz izne çıkarıldığının söylendiğini belirterek “Ailevi bir durumum olduğu için bir gün işe gidemedim, izin istedim, süresiz olarak ücretsiz izne çıkarıldığımı söylediler” dedi. 

Son dönemde birer ikişer işten çıkarmaların olduğunu söyleyen bir diğer işçi ise “İşçiler sebepsiz yere çıkarılıyor. Önümüzdeki günlerde toplu katliam yani toplu işten çıkarma operasyonu yapabilirler” diyerek işçilerin tepkili olduğunu ifade etti.

ÖNCEKİ HABER

YÖK'ten azami sürelerini dolduran öğrencilere ek sınav hakkı

SONRAKİ HABER

Hak ve hukuk örgütlerinden tutukluların cenazeye katılım hakkını düzenleyen yönetmeliğe tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa