03 Ekim 2021 12:17

Los Angeles’ta 12 yaş üzeri öğrencilere aşı zorunluluğu getirildi

Los Angeles’ta 12 yaş üzerindeki tüm öğrencilere ocak ayına kadar Kovid-19 aşılarını tamamlamaları zorunluluğu getirildi. Karar, 225 bin öğrenciyi kapsıyor.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı Los Angeles kentinde 12 yaş üzerindeki tüm öğrencilere aşı zorunluluğu getirildi. Okula gitmek isteyen öğrenciler, ocak ayına kadar yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarını tamamlamak zorunlu olacak. Ocak ayından itibaren, bölgedeki öğrenciler sadece aşı kartlarını göstermeleri halinde okula devam edebilecek.

Amerika'nın Sesi'nin aktardığına göre Los Angeles, Amerika’da bu tür bir yetki kullanan en büyük okul bölgesi oldu. Karar, 6’ncı sınıftan 12’inci sınıfa kadar olan 225 bin öğrenciyi kapsayacak. Yetkililer, 12 yaşın üzerindeki birçok çocuğun zaten aşısı yaptırdığını, fakat yaklaşık 80 bin çocuğun aşısız olduğunu söyledi.

Los Angeles Okul Bölgesi Temsilcisi Monica Garcia “Bu, birçok açıdan zor bir karar. Los Angeles okul bölgesi olarak bu konuda öncülük ediyoruz, çünkü mecburuz. Bizim halkımız bekleyemez” dedi.

Kararı destekleyenler ve karşı çıkanlar oldu. Ancak karşı çıkanlar, Kaliforniye eyaletinde yürürlükte olan maske yönetmeliğine de karşı çıkıyor. Yönetmeliğe göre, tüm öğrenciler ve personel okulda maske takmak ve her hafta test yaptırmak zorunda.

Kaliforniye Üniversitesi’nde bulaşıcı hastalıklar profesörü olan Timothy Brewer, “12 yaşından küçük çocuklar için aşının koruma ve güvenliğiyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Bu verilere sahip olduğumuzda daha küçük çocuklar için de aşı şartı getirileceğini düşünüyorum” dedi.

Brewer, ayrıca ülkedeki diğer okul bölgelerinin yakında Los Angeles'ı örnek alacağına ve öğrenciler için aşıyı zorunlu hale getireceğine inandığını söyledi. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

HDP Batman milletvekilleri: Hasankeyf’te hak gasbına izin vermeyeceğiz

SONRAKİ HABER

Hasta tutuklu Yusuf Akbaba 29 yıldır tedavi edilmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa