İsmail Kahraman: Yeni anayasa dindar bir anayasa olmalı
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Başkanvekili İsmail Kahraman, yeni anayasanın 1924, 1961 ve 1982 anayasaları gibi "dindar bir anayasa" olması gerektiğini savundu.
Fotoğraf: DHA
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanvekili ve eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, yeni anayasanın "dindar bir anayasa" olması gerektiğini savundu.
Birlik Vakfının Çemberlitaş'taki genel merkezinde "Yeni Anayasa ve Öze Dönüş" konulu konferans veren Kahraman, ardından Anadolu Ajansı muhabirine konuştu.
Laiklik konusunda konuşan Kahraman, "Laiklik dünya anayasalarında 5 anayasada ilke olarak var. 195 ülkenin 5 tanesinde laiklik ilke olarak geçiyor. Yalnızca Fransa'da 'din yok' manasında kullanılıyor, diğerlerinde dine karşı oluş yok. Dinle barışık bir anayasa hepsinde var" ifadelerini kullandı.
Kahraman, yeni anayasanın da 1924, 1961, 1982 gibi ''dindar bir anayasa'' olması gerektiğini savunup şunları söyledi:
"Bütün bu anayasalarda din vardır, din dersleri vardır, Diyanet İşleri Başkanlığı vardır, din görevlileri maaşını devletten almaktadır. Dini bayramlar, resmi tatil günleridir. Türkiye, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın üyelerinden birisidir. Hatta İSEDAK'ın başkanı Cumhurbaşkanımızdır. İçinde olduğumuz çevrenin dışındaymış gibi davranmak çok yanlıştır."
"DEĞİŞMEZ MADDELER KONMAMALI"
Anayasalarda değişmez hükümlerin olmaması gerektiğini söyleyen Kahraman, ''Değişmez maddeler anayasaya konmamalıdır. Milletin isteği halinde değiştirilebilir" dedi. (HABER MERKEZİ)