Eğitimdeki eksiklerimiz telafi edilmeli
Pandemiden dolayı ciddi bir kaybımız var ve eksikliklerimizi tamamlayabilmemiz için Milli Eğitim Bakanlığı'nın destekleme kursu ve ek kaynak dağıtımı gibi çözümler üretmesini bekliyoruz.
Fotoğraf: DHA
Zeynep
Antep
Liselerde eğitim bir ay önce başladı. Ben 10. sınıf öğrencisiyim. Geçtiğimiz yıl eğitimin online olmasından dolayı liseliler olarak bu yıl derslerde temel eksikliğimizi çokça hissediyoruz. Arkadaşlarım ve ben konu eksikliğimiz yüzünden şu an derslerimizi takip etmekte zorlanıyoruz. Online eğitimde altyapı ve cihaz eksikliği gibi pek çok sorundan kaynaklı olarak büyük bir çoğunluğumuz derslerimizden geri kaldık. Yeni dönemle birlikte temelimiz olmadığı için konuları anlayamıyoruz ve dershaneye gitme ihtiyacı duyuyoruz. Ama her öğrencinin dershane ücretini karşılayacak durumu yok. Bizce, müfredat bu sorunları göz önünde bulundurarak geçtiğimiz yılın konularının üstünden de geçebileceğimiz şekilde ayarlanmalıydı.
KAYNAKLAR DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMALI
Öğretmenlerimiz ders işleyişi için ek kaynak istiyorlar. Yüksek fiyatlarından dolayı kaynak alamayan öğrenciler var. Ders işleyişi için ek kaynak gerekiyorsa bunun devlet tarafından verilmesi gerekiyor. Pandemiden dolayı ciddi bir kaybımız var ve eksikliklerimizi tamamlayabilmemiz için Milli Eğitim Bakanlığı'nın destekleme kursu ve ek kaynak dağıtımı gibi çözümler üretmesini bekliyoruz.
Derslerle ilgili sorunlarımızın yanında bir de sağlımızdan endişeliyiz. Okulumuzda yeteri kadar öğretmen yok ve bu yüzden yeni sınıf açmayıp sınıf mevcudunu 40’a kadar çıkarıyorlar. Yaş grubumuza henüz sadece 1. doz aşı yapılıyor ve aşılı olanların sayısı çok az. Bu da sağlığımız için okulları çok daha tehlikeli hale getiriyor. Okulumda dönemin başından bu yana bildiğim kadarıyla 3 sınıf kapatıldı. Virüs nedeniyle sınıfları kapatılan öğrenciler 2 hafta okula gelemeyip bu süreçte online eğitimle derslerden daha da uzaklaşıyorlar. Sınıflar karantinaya alınıyormuş gibi konuşuluyor ama bu öğrencilerin test yapma zorunluluğu veya evlerinde bir karantina süreçleri olmuyor.
Sorunlarımızın daha fazla göz ardı edilmesini istemiyoruz. Sağlığımız, eğitimimiz ve geleceğimiz fazlasıyla tehlikede. Bu nedenle devletin bir çözüm üretmeye başlamasını istiyoruz.