06 Ekim 2021 08:51

Kitap çekilişleriyle parasız eğitim!

Tek bir kitap için onlarca sayfanın çekilişine katılıyoruz hepimiz, bir kahveyi arkadaşlarımızla bölüşerek içiyoruz artık.

Fotoğraf: Eda Aktaş/Evrensel

Paylaş

Ankara Ayrancı Anadolu Lisesi öğrencisi

 

Evden çeşitli zorluklarla işlemeye çalıştığımız dersler nihayetinde yüz yüze eğitime geçti derken bu sefer de salgının seyrinin giderek artışa geçmesiyle sekteye uğramaya başladı. PCR testi pozitif olan arkadaşlarımızın sınıfları kapanırken beraberinde birçok sorunu da getirdi. Bir gün online ders varken bir gün olmuyor, bugün yüz yüze iken yarın olmayabiliyor. Açıkçası bir yazı turaya bakıyor sanki bu işler. Şansa bırakılmış bir eğitim sisteminin içerisindeyiz adeta ve bizden bu koşullarda olimpiyat soruları ile hazırlanmış üniversite sınavında üstün başarı bekleniyor.

SİNEMA BİLETİNİN LÜKS OLDUĞU BİR DEVİRDEYİZ

Her ne kadar iyi okullarda da okusanız ne kadar iyi ders de çalışsanız insan psikolojisini alt üst eden bir dönemden geçtiğimizin ne yetkililer ne de dışarıdan insanlar farkında. Durumu iyi olandan kötü olana kadar hepimizin ailesinin pandemide maddi sıkıntılar yaşadığı inkâr edilemez bir gerçek ve bu gerçek her daim bizim de karşımıza çıkıyor. Aylarca iş yapamadığı için zam yapmak durumunda kalan kantinimiz, test kitaplarına her gün gelen zamlar, bir kaleme bile tonla para derken cebimizde ne kadar para olursa olsun anında bitiyor. Bir sinema biletinin dahi lüks olduğu bir devirdeyiz şu an. Tek bir kitap için onlarca sayfanın çekilişine katılıyoruz hepimiz, bir kahveyi arkadaşlarımızla bölüşerek içiyoruz artık. Uzaktan eğitimden sonra tek düşüneceğimiz şey keşke “Nasıl yüz yüze eğitime alışacağız?​” olsaydı. Daha birbirini yeni gören 10. sınıflar, pandemide okula alışmaya çalışan 9. sınıflar, doğru düzgün okul yüzü görmeden 11 ve 12 olanlar. Tüm bunların üstüne bir de günü çıkarabilecek miyim diye düşünen bir lise gençliği var bence artık karşımızda.

ÖNCEKİ HABER

Eğitimdeki eksiklerimiz telafi edilmeli

SONRAKİ HABER

Murat Kuseyri'nin ardından | "Sesi duyulmayanların sesi ve habercisiydi"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa