6 Ekim 2021 12:35

Sözde çözümler değil gerçek çözümler istiyoruz!

Bir buçuk senedir okullarımızdan uzaktayız, gerekli önlemler alınarak okullarımıza dönmeyi bekliyorduk fakat pandemi hiçe sayılıp odalardaki kişi sayısının artmas karşı karşıya kaldık.

Sözde çözümler değil gerçek çözümler istiyoruz!

Fotoğraf: Google Street View

Cevizlibağ Atatürk Kız Öğrenci Yurdundan bir öğrenci

İstanbul

Üniversite öğrencileri için yurt problemi olmadığına inandırılmaya çalışıldığımız bu günlerde İstanbul Cevizlibağ Atatürk Kız Öğrenci Yurdu’nun halihazırdaki üç kişilik olarak tasarlanmış odalarının zorlama bir şekilde dört kişilik yapıldığının haberlerini aldık. Barınma mağduriyeti yaşayan arkadaşlarımıza hak veriyoruz fakat bu sorunun yeni bir mağduriyete yol açarak çözülmüş gibi görünmesini mantıklı ve sağlıklı bulmuyoruz. Fiziki koşulları dört kişiye uygun olmayan odalarımızda artık dört kişi yaşayacağımız için başta koronavirüs sebebiyle endişeliyiz.

BİR BUÇUK SENEDİR ÖNLEMLER ALINMAMIŞ

Yaklaşık bir buçuk senedir okullarımızdan uzaktayız, gerekli önlemlerin alınmasını umarak okullarımıza dönmeyi bekliyorduk fakat bizim beklentimiz önlemken pandemi koşullarının hiçe sayılıp odalarda barınan kişi sayısının artmasıyla karşı karşıya kaldık. Maalesef durum odalarda boş bulunan yerlere yatak, dolap, masa koymaya çalışarak bitmiyor. Pandemi öncesinde yurtta kaldığımız günlerde yemek için oldukça uzun süre sıra bekliyorduk, şimdi yurdun 3000 kişi kapasiteli yemekhanesinde, artan öğrenci sayısıyla birlikte bitmek bilmeyen yemek sıraları bizi bekliyor gibi görünüyor. Bu durum bizler için vakit kaybına neden olduğu gibi kapalı alanda yüzlerce kişi aynı anda yemek yeme düşüncesi kulağa korkunç geliyor. Bir diğer nokta ise KYK yurtlarındaki yetersiz ve aşırı yavaş olan internet sorunu. Bu sorun geçtiğimiz yıllarda en ufak işlerimizi yapmaya çalışırken bile bizi zora sokarken şimdi ise binlerce kişi aynı zamanlarda online derslerimize katılmaya çalışacağız. Bu alacağımız eğitimin kalitesini tabii ki etkileyecektir. Değinilmesi gereken bir diğer nokta ise çamaşırlarımızı yıkamak. Yurt normal kapasitesindeyken bile çamaşırlarımızı yıkayabilmek için zor fırsat bulurken öğrenci sayısının artmasıyla bizi ne beklediğini merak ediyoruz. Yetkililer aldığımız hizmetin değişmeyeceği görüşünde fakat biz yurtta kalan öğrenciler olarak onlarla hemfikir değiliz. Yaşam kalitemizin düştüğü, sağlıksız bir yurt ortamı düşüncesi bizi oldukça korkutuyor. Her şeyden önemlisi sağlığımızı hiçe sayan bu sözde çözümü kabul etmiyoruz. Gereğinin en mantıklı, sağlıklı bir şekilde yapılmasını istiyoruz.

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Kamuda işçiden gizli pazarlık

Kamuda işçiden gizli pazarlık

Türk-İş ve Hak-İş’in üç genel başkan yardımcısı, 600 bin işçiyi kapsayan kamu toplu sözleşme görüşmeleri için önümüzdeki hafta Çalışma Bakanlığına sunmak üzere zam talebini belirledi. Ancak zam oranı açıklanmadı. Pazarlığı yapılacak rakamdan haberi olmayan işçiler tepkili: “Neyi kimden gizliyorsunuz, taslağı açıklayın.”

22 bin 131 TL Türk-İş'in belirlediği açlık sınırı

72 bin TL Türk-İş'in belirlediği yoksulluk sınırı

30 bin TL Kamu işçisinin ortalama ücreti

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen'in tutukluluğuna yapılan itiraz "kaçma şüphesi" gerekçesiyle reddedildi.

Evrensel'i Takip Et