06 Ekim 2021 12:22

KESK ek zam istedi

Erdoğan ve Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın’ın görüşmesine ilişkin konuşan KESK Genel Mali Sekreteri Gönül Kural Şimşek: Yapılan görüşmenin bütün kamu emekçileri ile paylaşılması gerekiyor.

Logo

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın’ın Saray’da yaptığı görüşmeye ilişkin konuşan KESK Genel Mali Sekreteri Gönül Kural Şimşek, “Kapalı kapılar ardında, emekçilerin ne konuşulduğuna dair bilgisi olmadan yapılan bu toplantıyı asla doğru bulmuyoruz. Yapılan görüşmenin bütün kamu emekçileri ile paylaşılması gerekiyor” dedi.

Kamu emekçisinin en büyük talebinin TİS döneminde yaşanan kayıplar olduğunu söyleyen Şimşek, ek zam talebini yineledi.

Şimşek şöyle konuştu: “6. toplu sözleşme dönemini de benzer şekilde geçirdik zaten. Memur-Sen yetkili konfederasyon olsa bile emekçilerle alakalı bir durum emekçilerin bilgisinin dışında asla yürütülmemeli, açık ve şeffaf davranmalılar. Hükümet geçen seçim döneminde de böyle bir vaatte bulunmuştu. Gerçekten kamu emekçilerinin sorunlarını görmek ve iyileştirmek için değil, tamamen seçim vaadi olarak olarak önümüze geliyor 3600 ek gösterge meselesi. Sıkıştıkça, tepki aldıkça ısıtıp ısıtıp önümüze sunuyorlar. TİS sürecinde birçok talebimiz görmezden gelindi. O yüzden 3600 ek gösterge popülist bir söylemden başka bir şey değil. 3600 ek gösterge düzenlemesini sadece belirli meslek gruplarına değil tüm kamu emekçilerine uygulanmasını, yani düzenlemenin genişletilmesini istiyoruz” diye konuştu.Yoksulluğun arttığı bir dönemde 3600 ek gösterge vaadinin bütün emekçileri kapsamadığını ifade eden Şimşek, 3600 ek göstergenin emekçilerin önemli taleplerinden biri olduğunu söyledi. Fakat en acil taleplerinin TİS sürecindeki kayıpların giderilmesi olduğunu vurgulayan Şimşek, “Gerçek enflasyon yüzde 40’ın üzerinde. Emekçilerin vergi dilimi sıkıntısı var. Ek ödemeler, insanca yaşanacak bir ücret, eşit işe eşit ücret diye uzar gider bu talepler. Bütçe dönemi de yaklaşırken bütün emekçileri kapsayan acil ve gerçek talepler göz önünde bulundurulmalı” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sağlık emekçilerinden Hollywood’a: ABD'de büyük grev dalgası

SONRAKİ HABER

Libya'da 17 mültecinin cansız bedeni sahile vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa