Hakkında rüşvet ve yolsuzluktan soruşturma başlatılan Avusturya Başbakanı istifa etti
Rüşvet, yolsuzluk ve güveni kötüye kullanma suçlarından hakkında soruşturma başlatılan Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, görevinden istifa etti.
İLGİLİ HABERLER
Avusturya Başbakanı Kurz hakkında, zimmete para geçirmek ve yolsuzluk suçlamaları
Avusturya seçimlerinin ardından: Irkçılık sağdan merkeze kaydı
Avusturya’da rüşvet, yolsuzluk ve güveni kötüye kullanma suçlarından hakkında soruşturma başlatılan Başbakan Sebastian Kurz, görevinden istifa etti.
Merkez sağcı Avusturya Halk Partisi (ÖVP) Genel Başkanı da olan Kurz, düzenlenen basın toplantısında, mevcut hükümetin ortağı Yeşiller Partisinin kendisiyle koalisyonu sürdürmek istemediğini söyledi.
Kurz, Yeşillerin bu yaklaşımının ardından ÖVP yönetiminden çalışmalarını sürdürmelerini istediğini ve Başbakanlık görevine, halihazırdaki Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg'i önerdiğini bildirdi.
Kurz, parti genel başkanı ve parti meclis başkanı görevlerinin süreceğini söyledi.
Yeşiller Partisi lideri Werner Kogler, dün yaptığı açıklamada, Kurz’la yola devam etmek istemediklerini, ÖVP’nin sorumluluk alarak yeni bir ismi başbakanlık için önermesi gerektiğini duyurmuştu.
RÜŞVET VE YOLSUZLIK SORUŞTURMASI
Savcılık, rüşvet, yolsuzluk ve güveni kötüye kullanma suçlarından Başbakan Kurz hakkında soruşturma başlatmıştı.
Savcılık, ülkede 2016-18 döneminde Kurz ve partisinden bazı isimlerin Maliye Bakanlığının bütçesini kullanarak bir gazete ve düşünce kuruluşuna para aktardığı iddiasını soruşturuyor. Söz konusu basın organları marifetiyle Kurz ve partisi lehine kamuoyu yoklamalarının sonuçlarının manipüle edildiği iddiası da soruşturma kapsamında yer alıyor.
Soruşturma nedeniyle 6 Ekim çarşamba günü, emniyet güçleri, Başbakanlık başta olmak üzere Kurz'un başında bulunduğu ÖVP genel merkezi ve Maliye Bakanlığında aramalar yapmıştı. (Viyana/AA)
Evrensel'i Takip Et