10 Ekim 2021 11:37
/
Güncelleme: 11 Ekim 2021 09:30

Adalar Demokrasi Meclisi: Büyükada İskelesi Adalıların kullanımına açılsın

Büyükada'da TÜGVA'nın mahkeme kararına uymamasına karşı açıklama yapan Adalar Demokrasi Meclisi, "Büyükada İskelesi Adalıların müşterek alanıdır. Adalıların kullanımına açılmalıdır” dedi.

Adalar Demokrasi Meclisi: Büyükada İskelesi Adalıların kullanımına açılsın

Fotoğraf: Şebnem Coşkun/AA

Büyükada Şehir Hatları Vapur İskelesi üzerinde bulunan ve AKP yönetimindeyken İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 10 yıllığına Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) verilen kafeteryanın mahkeme kararına rağmen tahliye edilmemesine tepkiler devam ediyor. Adalar Demokrasi Meclisi tarafından yapılan açıklamada, “Büyükada İskelesi Adalıların müşterek alanıdır. Adalıların kullanımına açılmalıdır” denildi.

Açıklama şöyle:

“Büyükada İskele binasının üst katı bir sosyal mekândır. Herhangi bir vakfa, derneğe ya da özel kuruluşa devredilebilecek bir yer değildir. Derhal Adalıların kullanımına açılmalıdır. Bu mekân özel bir vakfın, bir derneğin ya da bir şirketin kullanımında olamaz. Büyükada İskelesi sosyal mekânı Adalar’ın kamusal hayatına katılmalıdır.

Adalar’da etkinlikler, buluşmalar için halkın kullanabileceği bir kamusal alan yoktur. Yer bulunamadığı için film gösterimleri, söyleşiler, konferanslar otellerde, kahvelerde yapılmak zorunda kalınmaktadır. Bu mekân yıllardır kullanıma kapalıdır. Bu mekânın, mahkemenin aldığı karar doğrultusunda, yerel yönetime iade edilmesini, içinde yerel halkın temsilcilerinin de yer aldığı bir yönlendirme organı tarafından yönetilmesini ve halka açılmasını istiyoruz.”

Açıklamada, Adalar Demokrasi Meclisi’nin İstanbul’un adalarında yaşayan, çalışan, herkese, her görüşe açık, yerel bir katılım platformu olduğu belirtilerek, "Halkın yerel kararlara katılımı ve siyasal süreçlerde temsili için iletişim, bilgilendirme, hak savunuculuğu, kapasite geliştirme gibi başlıklar altında çalışmalar yürütür. Katılımcı bir yerel yönetim deneyimi sağlanmasına katkıda bulunmak üzere bir araya gelen bağımsız bireylerden ve sivil girişim temsilcilerinden oluşur” denildi. (İstanbul/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yoksulluk sınırı kırmızı çizgi

Yoksulluk sınırı kırmızı çizgi

600 bin işçiyi kapsayan kamu toplu sözleşmesi görüşmeleri dün başladı. Ek iş yapmadan geçinemez hale gelen işçilerin temel talebi yoksulluk sınırının üzerinde ücret. Kamuda 4 ayrı kuşaktan savunma sanayi işçilerinin aktardığı deneyimler de taleplerin ancak birlik olup, mücadeleyi göze alınca kazanılabildiğini gösteriyor.

Ücretler yoksulluk sınırının üzerine çıkarılsın

Vergi kesintileri yüzde 15’le sınırlı tutulsun

İkramiye ve ek ödemeler vergi kesintisi dışında bırakılsın

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Mardin’de kayyım 3 ayda 301 işçiyi işten attı.

Evrensel'i Takip Et