11 Ekim 2021 08:15
Son Güncellenme Tarihi: 11 Ekim 2021 22:31

Güvenlik görevlileri Can Candan’ı Boğaziçi’ye almadı: Talimat kayyum rektörlükten

Boğaziçi Üniversitesi Akademisyeni Can Candan'ın üniversiteye girişi ve açık ders vermesi engellendi. Akademisyenler Candan için akşama kadar kapıda nöbet tuttu ve sosyal medya kampanyası başlattı.

Fotoğraf: Can Candan

Paylaş

Boğaziçi Üniversitesi Akademisyenlerinden Can Candan, Boğaziçi Üniversitesi Kale kapısından kampüse alınmadığını duyurdu. Kayyum Rektör Naci İnci’nin rektör vekilliği yaptığı dönemde hukuksuz bir şekilde üniversitedeki görevine son verilen Candan’ın üniversiteye girmesi güvenlik görevlileri tarafından engellendi.

"EĞİTİM HAKKI ENGELLENİYOR"

Kapı önünde yaptığı açıklamayla yaşananlara tepki gösteren Candan, öğrencileriyle okulda bir buluşma organize ettiklerini belirterek “Belgesel sinema dersinin ilk buluşmasını öğrencilerimle Güney Meydanı’nda açık ders olarak organize edecektik. Sosyoloji Bölümünde öğretim üyesi olan eşimle birlikte aracımızla geldik. Beni gördüklerinde ‘Hocam sizi okula alamayız’ dediler. Neden diye sorduğumda ‘rektörlüğün talimatı’ diye ifade ettiler. Bu yüzden yapmayı planladığım açık dersi yapamıyorum” diye konuştu.

14 yıldır Boğaziçi Üniversitesinde akademisyenlik yaptığını hatırlatan Candan, “Benim için en üzüntü verici olan şey, çevik kuvvet, güvenlik görevlileri tarafından çevrilerek üniversiteme alınmamamdır. En trajik olan da öğrencilerimin eğitim hakkının ve öğrencilerimle buluşmamın engellenmesidir. Ama ocak ayının başından beri Boğaziçi Üniversitesinde neler olduğunu hepimiz görüyoruz. Bunların olmaması gerekir” dedi.

AKADEMİSYENLER SIRT DÖNME EYLEMİNİ CANDAN'IN YANINDA YAPTI

Boğaziçi Üniversitesi Akademisyenleri Can Candan'ın üniversiteye alınmaması üzerine sırt dönme eylemlerini Kale Kapı önünde gerçekleştirdi.

AKADEMİSYENLER AKŞAMA KADAR TUTTUKLARI NÖBETİN ARDINDAN SOSYAL MEDYA KAMPANYASI BAŞLATTI

Saat 18.00’a kadar Can Candan’ın okula girişinin engellenmesi kararının geri alınması için Kale Kapı’da nöbet tutmaya devam eden Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, akşam saatlerinde de  bir sosyal medya kampanyası başlattı. Sosyal medya hesaplarından #CanCandanBoğaziçidir, #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz etiketleri ile paylaşımlarda bulunan akademisyenlerin tweet’lerinden bazıları şöyle:

(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Deniz Zeyrek, Sezer ve Gül dönemi ile Erdoğan dönemi harcamalarını karşılaştırdı

SONRAKİ HABER

10 Ekim’de babasını kaybeden Çağlayan Bozacı adli kontrolle serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa