11 Ekim 2021 09:33

Basın-Sen Başkanı Ali Kişmir, "güvenlik" gerekçesiyle Türkiye'den sınır dışı edildi

Basın-Sen Başkanı Ali Kişmir, İstanbul Havalimanı'nda "güvenlik" gerekçesiyle Türkiye'den sınır dışı edildi. Kişmir, "Türkiye'de gazeteciler yıllardır hapiste, Türkiye halkı için üzülüyorum" dedi.

Ali Kişmir | Fotoğraf: Basın-Sen

Paylaş

Kıbrıs'ta örgütlü Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen) Başkanı Ali Kişmir, Türkiye’den transfer yolcu olarak geçtiği İstanbul Havalimanı'nda “güvenlik gerekçesiyle” alıkonuldu ve sınır dışı edildi. Kişmir, yaşananlar üzerine “Kendim için değil ama Türkiye’de yaşayanlar için çok üzüldüm” ifadelerini kullandı. Türkiye Gazeteciler Sendikası ise Kişmir’in sınır dışı edilmesiyle ilgili açıklamada olayı en sert biçimde kınadıklarını belirterek “Kıbrıslı gazetecilere yönelik sindirme operasyonları kabul edilemez” dedi.

"ÜLKE GÜVENLİĞİNİ TEHDİT" GEREKÇESİ

Basın-Sen Başkanı Ali Kişmir, Hırvatistan’daki genel kuruldan dönerken Türkiye’den transit olarak geçecekti. Check-in yaptırmak için havaalanına gittiğinde havayolları yetkilisi, PCR testinin üzerinden 3 saat geçtiğini, bu şekilde kendisini kabul edemeyeceklerini söyledi. Kişmir, bu uygulamaya “Kendi devletim beni 3 aşılı olmama rağmen kabul etmedi” diyerek tepki gösterdi. Tekrar PCR testi yaptırmak için Türkiye’ye giriş yapması gereken Kişmir'e bu kez de “ülke güvenliğini tehdit” gerekçesiyle ülkeye girişinin yasak olduğu söylendi. "Orada parmak izlerim alındı, sabıkalı gibi fotoğraflarım çekildi, eşyalarım arandı.” diyerek yaşadıklarına tepki gösteren Kişmir, kabul edilmeyen yolcularla beraber 3 saate yakın bekledikten sonra 10.55 uçağına bindirilerek sınır dışı edildi.

"TÜRKİYE’DE GAZETECİLER YILLARDIR HAPİSTE"

Kişmir “Ben cumhurbaşkanı adayı Akıncı’yı desteklediğim ve endişelerimi yazılarımda dile getirdiğim için bunları yaşadım, gerçek gerekçe bu” diyerek şunları söyledi: Kendimden daha çok kardeş ülkemiz Türkiye halkı için üzüldüm. Böyle bir dikta rejiminde yönetilmeleri ve buna maruz kalmaları gerçekten üzücü. Ben orada 3 saat bekletildim ama Türkiye’de gazeteciler, aydınlar 3 yıldır, 5 yıldır, 10 yıldır hâlâ hapisteler. Onların yaşadıkları benim yaşadıklarımdan çok daha ağırdır. Ben kendimde ‘mağdur oldum’ deme hakkı görmüyorum çünkü benden daha çok mağdur olmuş insanlar var Türkiye’de. Ben sadece Türkiye halkı için üzülüyorum.”

TGS’YE TEŞEKKÜR

Kişmir, Türkiye Gazeteciler Sendikası’na (TGS) teşekkür ederek “Kardeş sendikamız Türkiye Gazeteciler Sendikası’na da dayanışma gösterdikleri için teşekkür ediyorum” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

2021 Nobel Ekonomi Ödülü'nü David Card ile Joshua D. Angrist ve Guido W. Imbens kazandı

SONRAKİ HABER

Dolar, 9 TL'yi aşarak yeni bir rekor kırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa