11 Ekim 2021 15:50
Son Güncellenme Tarihi: 11 Ekim 2021 19:51

Dolar, 9 TL'yi aşarak yeni bir rekor kırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından konuşurken dolar/TL 9 TL'yi aşarak yeni bir rekor kırdı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Güne 8,96 TL'den başlayan dolar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Kabine toplantısı sonrası açıklama yaparken 9 TL'yi aşarak yeni bir rekor kırdı.

Dolar daha önce 8 Ekim 2021’de 8,96 TL ile en yüksek seviyeyi görmüştü.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki sunumuyla birlikte dolar yeniden yükselişe geçmişti.

Kavcıoğlu, açıklamasında "Dış ticaretteki dengelenme reel olarak daha belirgin. Merkez Bankası rezervleri istikrar kazandı, güçlü artış gösteriyor. Bu hafta açıklanacak rezerv rakamımız 123,5 milyar dolar seviyesine yükselmiştir. Cari açıkta düzelmenin başladığını söyleyebiliriz. Cari açıkta görülen iyileşme fiyat istikrarı için önemli. TL mevduatı güçlü artışını sürdürüyor" demişti.

Dolar/TL, Şahap Kavcıoğlu'nun açıklamasının ardından yeniden 8,96'nın üzerini görürken avro/TL ise 10,37'yi aşmıştı.

Erdoğan'ın konuşmasının sürdüğü saat 19.46 sularında kur 9,0111 seviyesiyle yeni bir rekora imza attı.

Dolar rekor kırarken Erdoğan, "Ekonomide büyümeden ihracata, istihdamda cari fazlaya kadar aldığımız her yeni güzel haber geleceğimize daha umutla bakmamızı sağlıyor. Ağustos ayı işsizlik rakamlarının işgücüne katılım oranı sürekli arttığı halde yatak bir seyir izlediği müşahade ediliyor. Ülkemizi yatırım, üretim, ihracat, istihdam temelleri üzerinde, cari dengemizi fazla yönünde sürekli geliştirerek büyütmeyi sürdüreceğiz. Bundan sonra Türkiye ekonomik olarak her geçen gün çok daha güçlenecektir" sözlerini sarf ediyordu. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Basın-Sen Başkanı Ali Kişmir, "güvenlik" gerekçesiyle Türkiye'den sınır dışı edildi

SONRAKİ HABER

Hazırlık kitap fiyatları düşürülsün!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa