12 Ekim 2021 09:03

ÇAYKUR, "depolar dolu" diyerek kuru çayı 5 firmaya peşkeş çekmiş

ÇAYKUR’un özel çay şirketlerine piyasa fiyatı altında çay verdiğini söyleyen CHP’li Bekaroğlu’nun “Kamu 200 milyon lira zarara uğratıldı” iddiasına verilen yanıt, “Depolar dolu, satış bu yüzden” oldu.

Fotoğraf: Ali Osman Ertaş
/Evrensel

Paylaş

ÇAYKUR’un, çay şirketlerine iki yıldır maliyetinin altında yaptığı çay satışıyla kamunun 200 milyon lira zarara uğratıldığını açıklayan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, “Genel Müdür, depolarının dolu olduğunu söylüyor. Bu yüzden kuru çayı 5 tane özel sektör firmasına peşkeş çekmiş” dedi.

ÇAYKUR’da 2020 ve 2021 yıllarında gerçekleştirilen maliyetinin altında kuru çay satışıyla kamunun yaklaşık 200 milyon TL zarara uğratıldığı iddialarına ilişkin konuşan ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim ise, “Bu satışı yapmasaydık, depolarda üretilecek çayı koyacak yer bulunamayacağından üreticiden bu yıl yaş çay alamayacaktık” yanıtını vermişti.

"İLAVE DEPO YAPILABİLİRDİ"

Alim’in açıklamalarına yanıt veren CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu şu ifadeleri kullandı:

“Sözleşme, alıcı firmaya yıl sonuna kadar ÇAYKUR’un depolarını kendi deposu imiş gibi kullanma imkanı tanıyor. Dolayısıyla ÇAYKUR, depolarında yer olmadığı ve bu satışlara rağmen depolar boşalmadığı için yeni ürettiği çayları fabrikaların bahçelerinde bekletmeye devam etmektedir. Ayrıca, depolar yetersiz ise ilave depo yapılabilir. Milletin çayını ihalesiz olarak eşit olmayan koşullarda birkaç kişiye maliyetin altında fiyata satmanın gerekçesi olamaz.” (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ankara Barosu’ndan Akit hakkında suç duyurusu

SONRAKİ HABER

Uluslararası basın örgütleri: Türkiye'nin basın özgürlüğü krizi, dijital sansürle birleşti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa