13 Ekim 2021 10:06

Sızdırılan belgelere "tümüyle yalan" diyen TÜGVA Başkanı: "Doğru bilgiler de var, maniple edilmiş"

Dün TÜGVA'nın ordu emniyet ve yargıda kadrolaşmasına dair sızdırılan belgelere "tümüyle yalan" diyen TÜGVA Başkanı Eminoğlu bugün "Doğru bilgiler de var, sistemimizden alınmış" dedi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) logosu

Paylaş

TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu, ordu, emniyet ve yargıda TÜGVA eliyle kadrolaşma, usulsüz bina tahsisleri ve kamu kaynaklarının vakfa aktarılmasına dair ifşa edilen belgelere dair yaptığı ikinci açıklamada “Doğru bilgiler de var. Sistemimizden alınmış” dedi. Eminoğlu, dün yaptığı açıklamada belgelerin yalan olduğunu savunmuş, "sahte belgeler", "iftira ve linç", "kumpas" ifadelerini kullanmıştı.

Gazeteci Metin Cihan, daha önce TÜGVA bünyesinde bulunan bir kişinin kendisine ulaştırdığını belirttiği belgelere dayanarak TÜGVA aracılığıyla Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ve yargı içerisinde kadrolaşmaya gidildiğini iddia etmişti. Cihan, "TÜGVA belgelerini gazete haberi yapsaydım 'Paralel devlet yapılanması' başlığı atardım. Çocukları cemaat yurduna alırsın, tornadan geçirirsin, sonra asker polis kadrolarına gönderirsin. Bilindik bir hikaye. Yeni sezon. TÜGVA versiyon" demişti.

TÜGVA GENEL BAŞKANI: İÇERİDEN BELGELERİ ALMIŞ, DOĞRU BİLGİLER DE VAR

Cüneyt Özdemir'in canlı yayınına katılarak soruları yanıtlayan TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu, Metin Cihan'ın ifşa ettiği belgeler arasında doğru bilgiler olduğunu kabul etti. ERP sisteminde verilerin kayıtlı olduğunu söyleyen Eminoğlu, "Bir şekilde bu verilere ulaşılmış, içlerinden bazıları çıkarılmış, bir evrak oluşturulmuş. Bir kere bu içeriden belgeleri almış ya bu adam, sızdırmış. Kendisine yedek yapmış ve şu anda ifşa ediyor. Yola buradan çıkarsak bile bunların, bu zihniyetin ne kadar tehlikeli olduğunu görmüş oluruz" dedi.

Emioğlu, "Metin Bey’in ifşa ettiği çalışmaların bizim çalışmalarımız olduğu iddia ediliyor. Maniple edilenler var, kendisinin evrakta düzenlediği yerler var, doğru bilgiler de var. Neden? Çünkü ERP sistemimizden alınmış bilgiler" diyerek belgeleri kabul etti.

Eminoğlu, “Ama yöntem olarak baktığınız zaman gasp edilmiş, sisteme girmiş, kendi yedeklemesini yapmış, yıllar sonra bunları ifşa eden bir zihniyetten bahsediyoruz” diye konuştu.

METİN CİHAN: TAMAMINI YAYINLAMAK HİÇ SORUN DEĞİL

Gazeteci Metin Cihan ise Enes Eminoğlu'na, "Liste maniple edilmiş diyemezsiniz, tamamını yayınlamak hiç sorun değil onu da yaparım" yanıtını verdi.

Cihan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda kaynağından gelen videoyu paylaşarak, "Görsel olarak yayınlayabilmek için listenin bir kısmını aldığını yazarak paylaştım. Maniple edilmiş diyemezsiniz. Hadi o bilerek yalan söylüyor. Siz bunu neden yapıyorsunuz. Tamamını yayınlamak hiç sorun değil. Onu da yaparım" ifadesini kullandı.

Cihan, ayrıca kaynağından geldiğini söylediği bir video da paylaştı. Videoda belgelerin klasörler şeklinde düzenlendiği görünüyor.

İLK AÇIKLAMASINDA "TÜGVA İLE ALAKASI YOKTUR" DEMİŞTİ

TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu, dün belgelerin ortaya çıkmasından sonra yaptığı açıklamada ise "Yayınlanan sözde belgelerin hiçbirinin TÜGVA ile alakası veya ilgisi yoktur. Bu yeni kumpas operasyonunda hedef sadece TÜGVA değildir. Milli ve manevi değerlere hizmet eden tüm vakıf ve derneklerimiz hedeftedir” demişti. Emionğlu Gazeteci Metin Cihan'ı hedef göstererek "Yurtdışında kaçak yaşayan ablası PKK elebaşlarından olan sicili hayli kabarık bir etki ajanı kaynağı belli olmayan, oluşturulmuş sahte belgeleri paylaşıp TÜGVA hakkkında iftira ve linç kampanyası başlatıyor. Masa başında oluşturulmuş sahte belgeleri, kumpas ve asılsız excel dosyalarını paylaşmak yerinde varsa ellerinde belge buyursun getirsin ülkenins avcılarına teslim etsinler. Hodri meydan..." ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

{{444998}}

ÖNCEKİ HABER

Ankara Tabip Odası Başkanı Ali Karakoç: 1 hekime 100 kovidli hasta düşüyor

SONRAKİ HABER

Boğaziçi öğrencilerinin davası ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa