15 Ekim 2021 06:50
Son Güncellenme Tarihi: 15 Ekim 2021 12:46

Akaryakıt istasyonlarında çift hane hazırlığı, motorin ve benzine zam gelmesi bekleniyor

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 40 kuruş, motorine 41 kuruş zam gelmesi bekleniyor.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Dolar/TL kuru ile petrol fiyatlarındaki artışı sürerken akaryakıt fiyatlarına zam gelmesi bekleniyor. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 40 kuruş, motorine 41 kuruş zam gelmesi bekleniyor. Benzinde 17 kuruş, motorinde ise 41 kuruşun tamamı pompaya yansıyacak.

Sozcu.com.tr’nin akaryakıt sektörü kaynaklarından edindiği bilgiye göre, bu gece yarısından itibaren motorinin litresi 41 kuruş zamlanacak. Motorinde özel tüketim vergisi (ÖTV) sıfırlandığı için bu zammın tamamı pompaya yansıyacak.

İLK KEZ 8’İ AŞTI

Böylece motorinin litre fiyatı bu geceden itibaren yaklaşık olarak İstanbul’da 7,53’ten 7,94’e, Ankara’da 7,61’den 8,02’ye, İzmir’de 7,62’den 8,03’e yükselecek. Fiyatlar yerler ve şirketler arasında farklılıklar gösteriyor.

Benzinin litre fiyatı da bu geceden itibaren yaklaşık olarak İstanbul’da 7,78’den 7,95’e, Ankara’da 7,84’ten 8,01’e, İzmir’de 7,85’ten 8,02’ye yükselecek.

DÖRT HANELİ RAKAMLAR İÇİN TABELA HAZIRLIĞI

Akaryakıt fiyatlarındaki artış beklentisi istasyonları harekete geçirdi. Önümüzdeki dönemde ana rakamı çift haneye ulaşabilecek akaryakıt litre fiyatları için şimdiden hazırlıklar başladı. 

Dünya'dan Selenay Yağcı'nın haberine göre; akaryakıt istasyonları, benzin, otogaz, motorinin litre fiyatlarının listelendiği tabelaları, ikisi ana rakam ikisi de virgül sonrası küsurat olmak üzere dört haneli rakamlara hazırlıyor. Önümüzdeki dönemde litre başına 2,5-3 liralık artışlar beklenirken, akaryakıt istasyonları da tabelalarını bu ihtimale göre yeniliyor. Türkiye’de yaklaşık 20 bin akaryakıt istasyonundan bazıları, 4 haneli tabela geçişini çoktan yapmışken, bazıları şimdi yenileme adımları atmaya başladı. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Yıl sonu enflasyonu beklentisi yüzde 17,63'e yükseldi

SONRAKİ HABER

İstanbul'da ev baskınlarında 54 kişi gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa