20 Ekim 2021 04:58

Guatemala'da emekli askerler tazminat talebiyle kongre binasını bastı

Guatemala'da emekli askerler, iç savaş yıllarında görev yaptıkları ve bu nedenle tazminat haklarının olduğunu savunarak eylem yaptı, bir grup kongre binasını bastı.

Guatemala | Fotoğraf: Fabricio Alonzo / AA

Paylaş

Orta Amerika ülkesi Guatemala'da, iç savaş yılları sırasında görev yaptıkları dönem için hükümetten tazminat talep eden yüzlerce emekli asker kongre binasını bastı.

Guatemala medyası La Prensa'ya göre, başkentin tarihi merkezinde bir araya gelen emekli askerler önce yürüyüş başlattı, ilerleyen saatlerde ise polisle çatışma çıktı.

Gösteriler devam ederken eylemcilerden bir grup, Kongre'yi bastı.

Kongre binasını iki saat boyunca işgal eden göstericiler, bazı milletvekillerinin ofislerini ateşe verdi, otopark alanındaki 3 aracı yaktı.

Ulusal Umut Birimi (UNE) partisi milletvekilli Carlos Barreda, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kongre'de kapana kısılmış meslektaşlarımız var. Güvenlik güçleri, acilen duruma müdahale etmeli" ifadesini kullandı.

KONGRE'DEKİLER TAHLİYE EDİLDİ

İçişleri Bakanlığı ise Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Guatemala Cumhuriyeti Kongresi'nde mahsur kalan personelin tamamının tahliyesinin sağlandığı bildirildi.

Bakanlık protestoculardan bazılarının gözaltına alındığını duyurdu.

TAZMİNAT YASASININ GEÇMESİNİ İSTİYORLAR

Guatemala'da 1960-1996 iç savaş yılları sırasında görev yapan emekli askerler, kendileri için maddi tazminat sağlayan yasa tasarısının Kongre'de kabul edilmesini talep ediyor. Resmi rakamlara göre iç savaş döneminde 300 bin asker görev yaptı. (Bogota/AA)

ÖNCEKİ HABER

Osmaniye’de geri dönüşüm fabrikasında yangın çıktı

SONRAKİ HABER

Şam’da askeri araca bombalı saldırı: 13 kişi yaşamını yitirdi, 3 kişi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa