20 Ekim 2021 09:10

HDP Ekonomi Komisyonu: Saraydan gelen bütçe savaşın bütçesidir

Bugün başlayacak bütçe görüşmelerine dair açıklama yapan HDP Ekonomi Komisyonundan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, “Saraydan gelen bütçe, savaşın, yandaşın bütçesidir” dedi. 

Fotoğraf: MA

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ekonomi Komisyonu, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi’nin komisyon görüşmeleri öncesi Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Açıklamada, milletvekilleri “Saraya değil, halka”, “Yandaşa değil halka”, “Savaşa değil halka” yazılı dövizler taşıdı. 

BÜTÇE HALKLA YAPILMALI

Toplantıda konuşan HDP Ekonomi Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, “Bu bütçe yeniden sarayın bütçesidir. Yalnızca yüzde birin bütçesidir. Saraydan gelen bütçe, sarayın, savaşın, yandaşın bütçesidir. HDP olarak bütçenin halkla yapılması gerektiğini düşünüyoruz” dedi. 

Bütçe buluşmalarına değinen Paylan, “Yaklaşık 25 gün sahada çalışmalar yaptık. Tüm yurttaşların taleplerini dinledik ancak bu bütçe halkın taleplerini karşılamıyor. Bu bütçede son 6 yıldır savaşın bütçesi var. HDP’liler olarak savaşa değil halka; ranta değil halka bütçe diyeceğiz. AKP bütçe görüşmelerini halka kapatmayı planlıyor. Bütçenin halka açılması için talepte bulunduk. Bütçenin halkla birlikte yapılmasını istiyoruz. İşçilerin, emekçilerin, sivil toplum örgütlerinin bütçeye katılmasını talep ediyoruz. Bütçe görüşmelerin de kim savaştan, kim barıştan yana görmesi lazım” diye konuştu.

Açıklamanın ardından HDP’li milletvekilleri, ellerindeki dövizlerle Plan ve Bütçe Komisyonu salonuna yürüdü. (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

“TÜED Adana Şubesinde seçim yapılmadan delege belirlendi, oy kullanıldı” iddiası

SONRAKİ HABER

Mangal yakmak Türkiye meselesine nasıl dönüşür?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa