20 Ekim 2021 17:35
/
Güncelleme: 20:42

YTÜ’de Biyomühendislik Atölyesi kuruluyor!

YTÜ Biyomühendislik Atölyesi öğrencileri

Yıldız Teknik Üniversitesi Biyomühendislik Bölümü öğrencileri olarak bir biyomühendislik atölyesi kurduk. Bunu yaparken amacımız biyomühendislik ve ilgili alanlarla ilgilenen insanlarla sektör hakkında bilincimizi ve bilgi birikimimizi sağlamlaştırmanın yanında, aldığımız ders sırasında sürdüremediğimiz tartışmaları özgür bir şekilde tartışabilmekti.

Atölyemiz, eğitim alırken merak ettiğimiz, tartışmak istediğimiz konularda özgürce tartışma ortamının sınıfta oluşturulmaması ama bu konuların bizim tarafımızca tartışılması gerektiği düşüncesinden yola çıkılarak oluştu. Atölyemizi ağırlıklı olarak hazırlık ve 1. sınıf biyomühendislik öğrencileri oluşturuyor. Üniversitede de lisede gördüğümüz gibi derse gir sınava hazırlan döngüsünü kabul etmek istemediğimiz için bir araya geldik. Atölyemizde alanımıza dair çeşitli makale okumaları yapmayı düşünüyoruz. Atölyemizde sürdürdüğümüz araştırmalar ve okumalar sonrasında yaptığımız tartışmaların sonucunda ortaya çıkan fikirlerimizi ve çıkarımlarımızı diğer öğrencilerle paylaşmayı düşünüyoruz. Umudumuz, özgür bir düşünce ortamını sağlamaya çalıştığımız atölyemizde oluşturacağımız yazılarımızın fark yaratması yönünde.

BİRLİKTE TARTIŞIP BİRLİKTE ÜRETMEK

Sadece okumak değil tartışmalarımızı üretimlere dönüştürmek, basılı bir şekilde aktarmak, sosyal medyada daha çok kişiyle bilimsel tartışmalarımızı paylaşmak gibi hedeflerimiz var. Örneğin atölyemizin üyelerinin lisedeyken müfredattan kaldırılan, okulumuzda konferansı yasaklanan evrimin Orta Bahçe’de, dersliklerde konuşulabilmesini istiyoruz. Çünkü bilimsel bilginin ancak böylesi özgür bir ortamda gelişebileceğinin farkındayız. Kendimizi de ancak özgür bir tartışma ortamı yaratarak geliştirebileceğimizi biliyoruz.

Özetle üniversitemizde okuduğumuz bölümden doğrudan beslenen, bölümünün kendi sorunları, talepleri üzerine çalışmalar yapacak bir atölye kurmanın sevinci içerisindeyiz. Çünkü, öğrencilerin bilimsel üretimde özne olabilmelerinin imkanları bu kadar daraltılmışken böylesi bir araya gelişler bizim için çok önemli.

EVRENSEL'İNMANŞETİ

‘Nasıl dayanalım bu koşullara!’

‘Nasıl dayanalım bu koşullara!’

Antep’in de aralarında olduğu bölge illerinde ortalama işçi ücreti asgari ücretin altında, haftanın 7 günü, pazarları 12 saat çalışma, üretim baskısı! Devletin ve patronların yasaklar, kolluk gücü ve sendikacı tutuklamasıyla devam ettirmek istediği bu düzenin dayanılmaz hale geldiğini söyleyen Çelikaslan işçisi, tüm işçileri BİRTEK-SEN çatısı altında birleşmeye çağırdı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
'Heybeden’ her gün yeni bir soruşturma çıkıyor. Yargı sopasıyla topluma gözdağı verilmek isteniyor.

Evrensel'i Takip Et