21 Ekim 2021 06:39
/
Güncelleme: 09:43

Pandemi gölgesinde topluluk faaliyeti

Abbas VURAL

TOBB ETÜ

Yaklaşık iki senedir okulların kapanmasına neden olan pandemi, şüphesiz üniversite topluluklarını da derinden etkiledi. Geçtiğimiz günlerde ise normalleşme süreciyle birlikte yeniden açılan TOBB ETÜ’nün medya organı RadyoEtü ile topluluk faaliyetleri üzerine sohbet etme fırsatı bulduk.

PANDEMİ SÜRECİNİ DAYANIŞMAYLA AŞTIK

Beş yıl önce kurulan RadyoEtü'ye kuruluş misyonları hakkında bilgi edinmek için ilk sorumu yönelttiğimde kuruluş amaçlarının, “Her üniversite radyosu gibi öğrencileri bir araya getirerek seslerini duyurmak, fikirlerini özgürce paylaşabilecekleri bir ortam sağlamak” olduğu cevabını aldım. Salgın sürecinde de faaliyetlerine devam ettiğini bildiğim RadyoEtü’ye, süreci kendi perspektiflerinden özetlemesini rica ettiğimde “Birçok engelle karşılaştık. Yayın stüdyomuza erişemeyişimiz bunlardan ilkiydi. Düzenlediğimiz etkinlikler de sekteye uğradı. Yine de dijitalleşmeye de ayak uydurarak çalışmalarımıza elimizden geldiğince devam etmeye çalıştık. Okuldaki diğer topluluklarla da dayanışma içerisinde bulunduk. Buna Gastronomi Topluluğu ile çevrimiçi gerçekleştirdiğimiz etkinliği ile de bir örnek verebiliriz" şeklinde yanıtladı.

Bu süreçte devlet üniversitelerinin ilgili topluluklarının oldukça sıkıntılı zamanlar geçirdiğini, bu noktada üniversite yönetiminin süreç içerisinde onlara yaklaşımlarının nasıl olduğunu sorduğumda: “Devlet veya vakıf fark etmeksizin bütün üniversitelerin medya toplulukları sancılı süreçler geçirdi. Bunlardan birisi de bizdik. Bütün derslerini çevrimiçine taşıyan ilk üniversitelerden biri olan yönetimimizse bu sosyal faaliyetleri pek gerekli görmüyordu tabii ki” yanıtını aldım. Son olarak RadyoEtü’nün alt bir dalı olarak kurulan MedyaEtü’nün kurulma hedefini konuşarak sohbetimizi sonlandırdık: “Hitap ettiğimiz kitleye karşı hissettiğimiz sorumluluktan yola çıkarak bu sürecin en olumlu yanıydı diyebiliriz. Kolektif bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıkan MedyaEtü, okuldaki İletişim Fakültesinin eksikliğini kapatacak kadar olmasa da kendimizi geliştirmeye fırsat sunan bir oluşum. Önümüzdeki süreçte de bu alanda çalışmalarımızı arttırmayı düşünüyoruz.”

EVRENSEL'İNMANŞETİ

‘Nasıl dayanalım bu koşullara!’

‘Nasıl dayanalım bu koşullara!’

Antep’in de aralarında olduğu bölge illerinde ortalama işçi ücreti asgari ücretin altında, haftanın 7 günü, pazarları 12 saat çalışma, üretim baskısı! Devletin ve patronların yasaklar, kolluk gücü ve sendikacı tutuklamasıyla devam ettirmek istediği bu düzenin dayanılmaz hale geldiğini söyleyen Çelikaslan işçisi, tüm işçileri BİRTEK-SEN çatısı altında birleşmeye çağırdı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
'Heybeden’ her gün yeni bir soruşturma çıkıyor. Yargı sopasıyla topluma gözdağı verilmek isteniyor.

Evrensel'i Takip Et