21 Ekim 2021 07:06
/
Güncelleme: 10:08

“Yurt çıkmasaydı okula gidemezdim”

Kocaeli Üniversitesinde okula yeniden kavuşmanın heyecanını yaşayan öğrenciler barınma, geçim derdi ve yetersiz önlemlerden şikayetçi. 

“Yurt çıkmasaydı okula gidemezdim”

Fotoğraf: MA

Ebrar ÖZ

İrem ŞANSLI 

Kocaeli Üniversitesi

Eylül ayının son haftası yüz yüze eğitime başlayan Kocaeli Üniversitesi şehirde öğrenci ağırlıklı bir hava oluştururken, kampüs geneli de sıcak havaları geride bırakmış durumda. Memleketinden dönen öğrencilerden, çalıştığı işlerden ayrılan gençlere kadar pek çok kişi kampüste buluştu. Tabii bir de uzaktan eğitim sürecinde imkansızlıklar dahilinde okuldan kopanlar, düzenli bir işte çalıştığı için okulunu donduran hatta bırakanlar var. Okula yeniden kavuşmanın heyecanını yaşayan öğrenciler ise barınma, geçim derdi ve yetersiz önlemlerden şikayetçi.

Yabancı Diller Yüksekokulunda hazırlık öğrencisi Dicle ve Sağlık Teknisyenliği Bölümü öğrencisi Nilsu’yla konuşuyoruz. Okulda pandemi önlemlerinin yetersizliğinden bahsediyorlar. “Aşı konusunda bilgilendirilmedik. Okul yönetimi 2. doz aşısını yaptırmayanlar için girişlerde PCR testini zorunlu tutmuştu, ama kimseye aşı sorulmuyor. Okulda herhangi bir önlem alındığını görmüyorum, 63 kişilik sınıfta dip dibe oturuyoruz” dedikten sonra online eğitim sürecinden bahsediyorlar “2 yıl çok uzun bir süreydi, okullar açık kalmalı. Derslerimiz genellikle uygulamalı olduğu için uzaktan eğitim çok zor geçti, online derslerden hiçbir verim alamadık” diyorlar.

YURT ÇIKMASAYDI AİLEM BENİ OKULA GÖNDEREMEZDİ

“Bana ilk başta yurt çıkmadı, bu yüzden 3 hafta okula gidemedim ve derslerimden geri kaldım. Yurt çıkmasaydı ailem beni okula gönderemezdi muhtemelen okulu dondururdum diyerek barınma sorununa vurgu yapan Dicle “Barınma sorununun çözülmesi için daha fazla yurt yapılmalı, öğrencilerin geçimini kolaylaştırmak adına KYK burslarına zam yapılmalı” diyor. Nilsu da Dicle’ye katılarak KYK burslarının en az 900 lira olması gerektiğini söylüyor.

Sohbet ettiğimiz öğrencilerin Kocaeli’nin dondurucu soğuğunda okurken yaşamlarını idame ettirmekte, barınmakta zorlanmaları tüm üniversite öğrencilerini ortak bir paydada buluşturuyor.

EVRENSEL'İNMANŞETİ

‘Nasıl dayanalım bu koşullara!’

‘Nasıl dayanalım bu koşullara!’

Antep’in de aralarında olduğu bölge illerinde ortalama işçi ücreti asgari ücretin altında, haftanın 7 günü, pazarları 12 saat çalışma, üretim baskısı! Devletin ve patronların yasaklar, kolluk gücü ve sendikacı tutuklamasıyla devam ettirmek istediği bu düzenin dayanılmaz hale geldiğini söyleyen Çelikaslan işçisi, tüm işçileri BİRTEK-SEN çatısı altında birleşmeye çağırdı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
'Heybeden’ her gün yeni bir soruşturma çıkıyor. Yargı sopasıyla topluma gözdağı verilmek isteniyor.

Evrensel'i Takip Et