İZSU ve Meslek Fabrikası işçileri: Bu soygun düzenine karşı mücadeleyi büyütelim
Genel-İş İzmir 2 No'lu Şube üyesi İZSU Karşıyaka ve Meslek Fabrikası işçileri vergi adaletsizliğine tepki göstererek, “Bu soygun düzenine karşı mücadeleyi büyütelim” dedi.

Karşıyaka İZSU işçileri | Fotoğraf: Evrensel
Dilek OMAKLILAR
İzmir
Genel-İş İzmir 2 No'lu Şube örgütlü olduğu iş yerlerinde “vergide adalet” talebi ile basın açıklaması yapmaya devam ediyor. İZSU Karşıyaka ve Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığına bağlı Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü’nde çalışan işçi ve emekçiler, “Bu soygun düzenine karşı mücadeleyi büyütelim” dedi.
"Vergide adalet, gelirde adalet. Geçinmek istiyoruz" pankartı açan işçiler “Vergide adalet istiyoruz” sloganı attı. Sosyal Projeler Daire Başkanlığı’na bağlı Meslek Fabrikasında çalışan emekçiler ve İZSU Karşıyaka biriminde çalışan işçi ve emekçiler vergi kesintileriyle ilgili açıklama yaparken İZSU’da işçiler adına açıklamayı Hasan Coşkun okudu.
“ADALETSİZ VERGİ SİSTEMİNE KARŞI ALANLARA”
Coşkun, “Kesilen vergiler; büyüyen AKP iktidarı, yandaşları ve diğer sermaye patronlarının kasalarındadır. Temel tüketim maddelerinden alınan dolaysız vergiler, artan oranla vergi kesintisi uygulaması, biz çalışanlardan yılın ilk ayından başlayarak yüzde 15-20-27-30 gibi artan oranda devam eden kesintilerle birlikte, temel ihtiyaçlarımızı dahi karşılamamız daha da zorlaşır hale gelmiştir. Ücretler 3. aydan başlayarak yılsonuna doğru eriyor” dedi.
Toplu sözleşmelerle aldıkları zamların da vergi dilimleri adı altında geri alındığını ifade eden Coşkun, “Bu soygun düzenine karşı mücadeleyi birlikte büyütelim. Vergide adalet istiyoruz, artan oranlı vergi sistemine hayır diyoruz. Soyguna, talana, adaletsiz vergi sistemine karşı alanlara, mücadeleye. Herkese iş, ekmek ve güvenli bir gelecek sunan bir düzeni omuz omuza kuracağız” diye konuştu.
Meslek fabrikası işçileri | Fotoğraf: Evrensel
“MESLİSTEKİ BÜTÇEDEN PAY İSTİYORUZ”
Açıklamada Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube Disiplin Kurulu Başkanı Bayram Kesgin ise işyerlerinde yaptıkları açıklamalarının önemine değinerek alanlarda mücadele çağrısı yaparken, “Ülkede tek başına saray rejimi yeni uyguladığı ekonomik ve sosyal politikalarla hayatımızı çekilmez hale getirmiş durumda. Birkaç gün önce benzine mazota yapılan zamlar, doların 7 liradan 9 liranın üzerine çıkması. Günlük 2 TL daha yoksullaştık. Bugün mecliste bütçe tartışılıyor. İçinde ne var diye baktığımızda çalışan herkese zamlar ve bizim ücretlerimizden daha fazla kesinti var. Biz de hayat pahalılığına hayır diyoruz. Bizden değil, çok kazanandan kesin diyoruz. Ocak ayında ödediğimiz vergi neyse yılsonunda ödediğimiz vergi de o olsun. Meclisteki bütçeden pay istiyoruz, saray müteahhitlerine değil işçiye, emekçiye pay istiyoruz” diye konuştu.
“GİDEREK YOKSULLAŞIYORUZ”
İZSU’da çalışan kamu emekçisi Sevgi Akdağ, “Aldığımız paranın yeterli olduğunu düşünmüyorum. Yoksulluğa doğru sürükleniyoruz. Ben her gün iki parça gıdayı eve götürürken, evi kira olup tek maaşla geçinen insanları düşünce üzülüyorum. Bakanlardan, yetkililerden de bunları düşünmelerini talep ediyorum” dedi.
“EK İŞ YAPARAK GEÇİNMEYE ÇALIŞIYORUM”
İZSU’da şoförlük yapan Serkan Kul ise, “2017’de Erdoğan’ın kadrolaşma dediği bir olayla KHK’lı olarak kadro dışı kaldık. Büyükşehir Belediyesi Tunç Soyer başkanımızden 300 kişilik şoförün de kadroya geçmesini bekliyoruz. Ev geçindiriyoruz, iş garantimiz yok” dedi.
Vergi dilimlerinden bahseden Kul, “Asgari ücretle çalışıyoruz, vergi fazlasıyla kesiliyor, neredeyse 200 TL. Hafta sonları taksiye çıkarak geçimimi sağlamaya çalışıyorum. Buradan 18.00’da çıkıp, sonra ek iş bulmaya çalışıyorum. Cumartesi-Pazar da durmaksızın 36 saat çalışıyorum. İstediğimiz iş garantisi” diye konuştu.
Evrensel'i Takip Et