22 Ekim 2021 09:55

ODTÜ Emek Gençliği yeni dönem tanışma toplantısı düzenledi

ODTÜ Emek Gençliği tanışma toplantısı düzenledi. Toplantıya ODTÜ’nün pek çok bölümünden çok sayıda öğrenci katıldı.

ODTÜ | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

ODTÜ Emek Gençliği 21 Ekim Perşembe günü Fizik Bölümü binası P4 amfisinde tanışma toplantısı düzenledi. Toplantı ODTÜ’nün pek çok bölümünden, çokça öğrencinin katılımı ile gerçekleşti.

1,5 senedir online eğitimin sürmesi, bu süreçte öğrencilerin yaşadıkları, kriz ve pandemiyle birlikte zorlaşan yaşam koşulları toplantının gündemiydi.

Yemekhane, yurt, kampüsteki işletmeler gibi öğrencilerin ihtiyaçlarını karşıladıkları yerlerdeki fiyatların artmış olmasına ek olarak online eğitimle birlikte artan masrafların öğrencilerin hayatını zorlaştırdığından bahsedildi.

Tüm bunlara rağmen sermayedarların kârlarına kâr kattığı ve pandeminin fırsata çevrildiği vurgulandı. ODTÜ yönetiminin sürekli olarak bütçe eksikliğini bahane ederek okulun yetersizliğinin üstünü kapatmaya çalışmasına rağmen teknokentten gelen bütçenin kullanıldığı alanlar, iktidarın eğitime ayırdığı bütçe göz önüne alındı. Bunların karşısında ODTÜ öğrencilerinin tepkisini gösterdiği, bir araya geldiği, kazanım elde ettiği mücadele deneyimleri bulunduğu ve bunların ilerletilmesi gerektiğinin altı çizildi.

TANIŞMA TOPLANTISINDA EMEK GENÇLİĞİNİ ANLATAN SUNUM YAPILDI

ODTÜ Emek Gençliğinin de bu noktada mücadeleyi ilerletmek adına bir alan olduğu söylendi. Emek Gençliğinin, her alanda gençlik mücadelesini ilerletmek ve işçi sınıfının mücadelesiyle birleştirmeyi hedefleyen bir gençlik örgütü olduğunun altı çizildi, acil talepleri için mücadele etmenin önemli olduğu vurgulandı.

Acil talepler etrafında verilen her bir mücadelenin bir okul olduğu, bu mücadelelerden elde edilen kazanımların politik bir mücadele etrafında birleşirse kalıcı olabileceği tartışıldı. Emek Gençliğinin gençliğin mücadelesini işçi sınıfının mücadelesiyle bir arada gören, hayatı üretenlerin safında yer alan bir politik gençlik örgütü olduğu söylendi.

Emek Gençliğinin Türkiye’nin dört bir yanında gençlik kesimlerinin istek duyduğu gelecek için mücadele edebilmesinin alanı olduğu, işçi işsiz, öğrenci gençlik içerisinde günlük politik faaliyet yürüten sosyalist bir gençlik örgütü olduğu açıklaması yapıldı. Marksist-Leninist ideolojinin Emek Gençliğinin kılavuzu olduğu söylendi.

Sadece kendisine Marksist diyen gençlerin değil, bulunduğu alanda değiştirmek, mücadele etmek veya sosyalizmi öğrenmek isteyen bütün gençlerin Emek Gençliğine katılabileceği çağrısı yapıldı. Ayrıca sunum içerisinde Evrensel Gazetesi ve gençlik eki Genç Hayat da tanıtıldı. 

Tanışma toplantısının devamında, sosyalizm ve komünizm, kadının ikincil pozisyonda olmasının nedenleri ve nasıl mücadele edilebileceği, yaklaşan 2023 seçimlerine dair Emek Gençliğinin ne söylediği tartışıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Suruç davasının görüldüğü Urfa'da ceza infaz kurumları yakınlarında yapılacak gösteriler 7 gün yasaklandı

SONRAKİ HABER

Adana’da taksi şoförleri zamların geri alınmasını ve vergilerin düşürülmesini istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa